Krivična prijava protiv Danilovića i još 11 osoba zbog nepoštovanja zabrane okupljanja

Danilović je u nedjelju počeo sa "protestnim šetnjama", a sa njim je šetalo više desetina građana Podgorice
16850 pregleda 10 komentar(a)
Danilović u šetnji desetog maja, Foto: Savo Prelević
Danilović u šetnji desetog maja, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.05.2020. 15:10h

Protiv poslanika Ujedinjene Crne Gore Gorana Danilovića i još 11 osoba podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

"Podgorička policija je nakon saznanja o održanoj protestnoj šetnji 10. maja, o čijem održavanju je posredstvom elektronskih medija građane obavijestio poslanik G.D., o svemu obavijestila nadležnog državnog tužioca po čijem nalogu su službenici Centra bezbjednosti Podgorica identifikovali lica i od njih prikupili obavještenja na zapisnik. Protiv lica G.D. (49), S.K. (42), M.M. (36), S.Š. (38), R.L. (47), D.J. (57), Ž.S. (55), Č.S. (64), G.R. (49), M.B. (31), Ž.D. (32) i Lj.S. (23) podnijete su krivične prijave zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, budući da se lica prilikom pomenutog događaja nijesu pridržavala odredbi Naredbe Ministarstva zdravlja o zabrani okupljanja", saopštili su iz Uprave policije.

"Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva iz Podgorice, a u vezi okupljanja u Podgorici dana 10.maja 2020. godine, Uprava policije CB Podgorica podnijela je krivičnu prijavu protiv 13 lica zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. U narednom periodu biće obavljena saslušanja osumnjičenih kao i druge mjere neophodne za donošenje odluke Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici", saopšteno je iz ODT u Podgorici.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici juče je saopšteno da je formiran je predmet u vezi sa šetnjom poslanika Ujedinjene Crne Gore Gorana Danilovića.

Danilović je u nedjelju počeo sa "protestnim šetnjama tišine", a sa njim je šetalo više desetina građana Podgorice.

Bonus video: