Bijelo Polje: Dvojica sveštenika saslušana u policiji

Više sveštenika prisustvovalo je protestnom okupljanju u centru Bijelog Polja, kojem su prethodile kolone automobilima koji su uz sirene prolazile ulicama grada
7391 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 13.05.2020. 00:17h

Sveštenici Darko Pejić i Siniša Janković pozvani su večeras oko 22 sata na informativni razgovor u Centar bezbjednosti u Bijelom Polju, zbog prisustvovanja protestnom skupu dva sata ranije u centru grada. Pored njih na razgovore je pozvano više građana koji su učestvovali na protestu zbog izglasanog Zakona o slobodi vjeroispovijesti i privođenja sveštenika u Beranama.

Više sveštenika te opštine prisustvovalo je protestnom okupljanju u centru grada. Prije spontanog okupljanja na gradskom trgu Bjelopoljci su automolilima uz zvuke sirena kružili ulicama Bijelog Polja. Većina okupljenih građana nisu nosili zaštitne maske niti su se držali ropisane distance.

Pejić je potvdio za televiziju Vijesti da su on i Janković saslušavani u Centru bezbjednosti u Bijelom Polju.

Iz Srpske pravoslavne crkvene opštine Bijelo Polje Vijestima je ranije saopšteno da ne stoje iza organizacije protesta i da je više sveštenika izašlo na ulice po saznanju da su organizovani protesti, kako ne bi bilo nereda.

Nakon polučasovnog okupljanja i obraćanja Pejića, građani su se mirno razišli.

Bonus video: