Crnogorski pokret: Skup u Nikšiću brutalni napad na Crnu Goru

"Ovo je sukob između države i Srpske crkve i još jedan velikosrpski udar na Crnu Goru, sukob u kome ko kapitulira kapituliraće za sva vremena", kazali su iz CP-a.
1702 pregleda 4 komentar(a)
Crnogorski pokret, Foto: Crnogorski pokret, Crnogorski pokret
Crnogorski pokret, Foto: Crnogorski pokret, Crnogorski pokret

Skup u Nikšiću, povodom dana Svetog Vasilija, nedvosmisleni je, brutalni, direkni i frontalni napad na državu iza kojeg stoji Srpska ckva, kao udarna pesnica velikosrpskog nacionalizma prema Crnoj Gori, saopšteno je iz Crnogorskog pokreta (CP).

“Izgleda, popovi su stekli imunitet od države da rade što im volja i da, čak, u uslovima epidemije svojim ponašanjem prijete zdravlju stanovništva, što država toleriše kao da živimo u kakvoj srednjovjekovnoj mračnjačkoj teokratiji”, kaže se u saopštenju CP-a.

Prema njihovim riječima, pod pritiskom i dirigentskom palicom "popovskih mračnjaka" situacija je eskalirala oganizacijom masovnih vjerskih skupova, sa namjerom da nastave dalje da ih organizuju.

“Ti ljudi, koji su se tim povodom okupili u Nikšiću, najdrskije preziru oprez po javno zdravlje i javno demonstriraju direkni prezir prema državnim vlastima, bezočno izazivajući suverenu vlast da se o tome očituje”, kazali su iz Crnogorskog pokreta.

Na sve to administracija, kako su kazali, tužilačka i sudska, ne reaguje i pokazuje neokolonijalnu servilnost i razumijevanje za rušitelje ustanog poretka.

“Nasljednici ideologije poražene kod Zidanoga Mosta postali su privilegovani sloj društva, koji nekažnjeno pokušava da slomi državu, s tendencijom da zemlju uvede u haos, i još, da stvari budu još alarmantnije, uživaju potporu dobrog dijela državnih službenika”, navodi se u saopštenju.

Kako su rekli, zato Srpska crkva može svakodnevno, bjelodano i nekažnjeno, da podstiče i inspiriše sve neprijatelje Crne Gore, očekujući i prizivajući miješanje sa adresa u Beogradu, Moskvi i Banjaluci.

Iz CP-a su kazali da je u pripremi rušilački scenario za destabilizaciju države, što urgentno zahtijeva direktni, spregnuti odgovor cijele države i upotrebu svih instrumenata vlasti.

"Ovo je sukob između države i Srpske crkve i još jedan velikosrpski udar na Crnu Goru, sukob u kome ko kapitulira kapituliraće za sva vremena", kazali su iz CP-a.

Bonus video: