Krivične prijave protiv Mandića, Kneževića i Bulatovića zbog pozivanja na otpor

Mandić je, kako je saopšteno, pozivao građane da se okupe u što većem broju na litiji, Knežević od mitropolita Amfilohija tražio da pozove građane da se okupe na litiji u Nikšiću, a Bulatović pozivao mitropolita Amfilohija, episkopa Joanikija i Episkopski savjet da nastave sa litijama
25839 pregleda 32 komentar(a)
Knežević, Mandić i Bulatović, Foto: Savo Prelević
Knežević, Mandić i Bulatović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.05.2020. 15:20h

Policija je podnijela krivične prijave protiv poslanika Demokratskog fronta Andrije Mandića, Milana Kneževića i Predraga Bulatovića zbog sumnje da su izvršili krivično djelo pozivanje na otpor.

Kako je saopšteno iz Uprave policije Mandić je 6. maja prilikom svog izlaganja u plenarnoj sali Skupštine pozivao građane da se okupe u što većem broju na litiji u Nikšiću 12. maja 2020. godine.

"Poslanik M.K. je u svom izlaganju zahtijevao od Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da takođe pozove građane da se okupe na litiji u Nikšiću u što većem broju. Osim toga, i poslanik P.B. je prilikom svog izlaganja 7. maja pozvao Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, Episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija, kao i Episkopski savjet, da nastave sa litijama", saopšteno je iz Uprave policije.

"Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva iz Podgorice, a u vezi izjava u Skupštini, Uprava policije CB Podgorica podnijela je krivičnu prijavu protiv A.M.,M.K.i P.B. lica zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo pozivanje na otpor. U narednom periodu preduzimaće se mjere i radnje neophodne za donošenje odluke", saopšteno je iz ODT-a.

Na ovaj način su, kako se sumnja, Mandić, Knežević i Bulatović izvršili krivično djelo pozivanje na otpor, kao i na nepoštovanje Naredbe Ministarstva zdravlja o zabrani okupljanja.

Bonus video: