zadobio teške tjelesne povrede

Omeroviću polomili nos u tuči

Bjelopoljac tvrdi da je surovo pretučen i da ga je tuklo više od 10 osoba. Slavko Kljajević, međutim, tvrdi da ga je Omerović prvi napao...
26747 pregleda 5 komentar(a)
Omerović nakon napada, Foto: Privatna arhiva
Omerović nakon napada, Foto: Privatna arhiva

Mensur Omerović (25) iz Potkrajaca tvrdi da je brutalno pretučen preksinoć oko 21.30 časova u Parku pjesnika, u centru Bijelog Polja.

Omerović je zadobio teške tjelesne povrede - frakturu nosa i rasječenu arkadu, što je navedeno i u ljekarskom izvještaju bjelopoljske bolnice.

On je za “Vijesti” ispričao da se nalazio u parku sa tri prijatelja kada su počeli da mu dobaciju momci koje, kako je kazao, zna iz viđenja.

“S obzirom da ih poznajem kao problematične momke, ni ja ni drugovi nismo odgovorali na njihova dobacivanja i uvrede. Ipak, prišlo nam je njih osmorica i počeli su da nas vrijeđaju i maltretiraju, prvo verbalno, a potom i fizički. U raspravi koja je nastala prvo me je udario Slavko Kljajević, a potom me sa leđa udario njegov brat od od strica Novak Kljajević. Tada sam pao na zemlju i onda su počeli svi da me šutiraju”, ispričao je Omerović.

Istakao je da je nakon toga prišla i druga grupa mladića sa susjedne klupe, koji su se pridružili Kljajevićima i nastavili da ga udaraju, dok je ležao...

“Tada sam čuo riječi: ‘J…ćemo ti majku muslimansku’. Sve se odigralo za veoma kratko vrijeme, a u jednom trenutku sam se onesvijestio. Za mene je ovo strašan događaj i još uvijek ne mogu da vjerujem da sam napadnut bez ikakvog povoda”, kazao je Omerović.

On je nakon zbrinjavanja u Službi hitne pomoći u Urgentnom centru u Bijelom Polju otpušten na kućno liječenje.

Slavko Kljajević je u policiji ispričao drugačiju verziju događaja, tvrdeći da ga je Omerović udario prvi dva puta s leđa, nakon što je on pokušao da se raspravi sa Mirkom Cmiljanićem, u čijem društvu je bio dvadesetpetogodišnjak.

“Cmiljanić me pitao: ‘Dobacuješ li ti to meni?’. Na to sam odrično odgovorio i prišao do njegove klupe, da mu objasnim. Bio sam u malo pripitom stanju. Ja i Marko smo se pogurali, i tada me je s leđa više puta udario Omerović”, ispričao je Kljajević.

Istakao je da revoltiran uzvratio udarce u predjelu glave, i da je tada prišao veći broj građana, da ih razdvoji, ali da niko drugi nije udarao Omerovića, niti ga šutirao.

On je za “Vijesti” rekao da nije psovao majku muslimansku, ali da je njegov brat Manojle te večeri, poslije ponoći, dobio uvredljive i prijeteće poruke od Mensurovog brata Edisa Omerovića, preko Instagram profila.

“Narkomani, četnici i fotografija za plakatu”

Manojle Kljajević policiji je prijavio da je iste te večeri, kada se u Parku pjesnika dogodio incident, oko sat i trideset minuta poslije ponoći, sa profila “Stranka biro nerada Bijelo Polje” primio prijeteće poruke i uvrede, za koje smatra da imaju veze sa tučom:

“Doći ću vam narkomani i te kako”, “J…ću vam pleme četničko”, “Slikaj ovog brata lepi, trebaće mu za plakate”, poruke su koje je dobio. Inspektorima je ispričao da je saznao da je to profil Edisa Omerovića.

On je za “Vijesti” kazao da je na pitanje šta ima protiv četnika dobio poruku:

“Turci su vas je*ali 500 godina”.

Iz Uprave policije od prekjuče od 18 časova nisu odgovorili na pitanja “Vijesti”.