Članovi Ujedinjene podnose prijave protiv policijskih službenika

Iz Ujedinjene Crne Gore tvrde da su njihovi članovi, koji su sinoć privedeni, maltretirani i zastrašivani, te da je došlo do "brutalnog kršenja njihovih zakonskih prava"
2175 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: UCG, UCG, UCG, UCG, UCG
Ilustracija, Foto: UCG, UCG, UCG, UCG, UCG

Sinoć privedeni članovi Ujedinjene Crne Gore, Milijana Popović i Milivoje Brković, podnijeće krivične prijave protiv službenika Uprave policije Borislava Lazarevića, Radomira Šundića i Enesa Eća zbog maltretiranja, zastrašivanja i brutalnog kršenja njihovih zakonskih prava, saopšteno je iz te partije.

"Navedeni policijski službenici su kršenjem službenih ovlašćenja, bez ikakvog pravnog osnova, lišili slobode ova lica, nezakonito ih pretresali i oduzeli lične predmete, pri tom ne dozvoljavajući da njihovom saslušanju prisustvuje izabrani branilac. Tokom saslušanja, nad privedenim licima je sprovođena tortura u vidu psihičkog maltretiranja i prijetnji u cilju iznuđivanja iskaza", navode iz Ujedinjene.

Dodaju da će o, kako su kazali, nezakonitom postupanju službenika Uprave policije, obavijestiti Savjet za građansku kontrolu rada policije i Zaštitnika ljudskih prava i sloboda.

Bonus video: