Cicmil: Moje maloljetno dijete, nije pretučeno, to je preblaga riječ, kakav um to može da napravi djetetu

Dodao je da se nada da će neko od građana pronaći naočare njegovog sina koje su sa posebnom dioptrijom, ali i da će video snimci sa nadzora iz kafića u ulici u kojoj se incident dogodio pokazati kako su se pripadnici policije ponašali prema jednom maloljetniku. Iako, kako je kazao, roditeljima nije prijatno kada čuju da mu je dijete privedeno, njemu je to bilo olakšanje jer je znao „da mu je sin živ“
27133 pregleda 31 komentar(a)
Mile Cicmil, otac pretučenog dječaka, Foto: Svetlana Mandić
Mile Cicmil, otac pretučenog dječaka, Foto: Svetlana Mandić

U sukobu građana i policije, u kome su jedni koristili suzavac i šok bombe, a drugi kamenice i flaše, privedene su 32 osobe, protiv 20 lica podnijete su prekršajne prijeve, a među privedenima bilo je i maloljetnika.

Jedan od njih je i šesnaestogodišnji A.C. a njegov otac Mile Cicmil kazao je novinarima da je njegov sin „brutalno pretučen“ i da je tom prilikom zadobio povredu čeone kosti, podliv na gornjoj usni, a da su vidljive i druge povrede po glavi. Prema njegovim riječima, juče je obavljeno više specijalističkih pregleda koji će pokazati o kakvim sve povredama je riječ.

„Moralno i odgovorno tvrdim da je dijete ne pretučeno, nego to je previše blaga riječ. Kakav je to um, šta je to u ljudskom stvorenju te može da neko nanese takve povrede i na takav način maloljetnom djetetu“, kazao je Cicmil novinarima.

Tvrdi da je njegov sin u trenutku sukoba policije i građana bio kod stare pošte i da je pokušao da uzmakne ka Trgu slobode.

„Policija ga je sustigla blizu kafića. Bio je okrenut licem ka tome koji ga je udarao đonom u lice. Ima u toj ulici video nadzor. Naum mi je da ovo bude poslednji put da se jedno dijete na takav način neljudski fizički ispovređuje“, kazao je Cicmil.

Dodao je da se nada da će neko od građana pronaći naočare njegovog sina koje su sa posebnom dioptrijom, ali i da će video snimci sa nadzora iz kafića u ulici u kojoj se incident dogodio pokazati kako su se pripadnici policije ponašali prema jednom maloljetniku. Iako, kako je kazao, roditeljima nije prijatno kada čuju da mu je dijete privedeno, njemu je to bilo olakšanje jer je znao „da mu je sin živ“.

„Bojim se da nema većih posledica. Ići će potpuno normalna procedura, mada u ovom trenutku razmišljam o zdravlju djeteta. To mi je pod broj jedan. Ako bi se desilo da dođe taj čovjek i kaže – ja sam uradio to od djeteta, izvinjavam se, oprosti mi, ja kao hrišćanin oprostiću mu, jer ljudi smo. Ako se ne javi, podnijeću tužbu“, poručio je Cicmil.

Kako su „Vijestima“ saopštili iz nikšićkog Doma zdravlja preksinoć se hitnoj službi obratilo deset građana i dva policajca, dok je pomoć ljekara Opšte bolnice zatražilo 14 građana i 21 policajac, da je riječ o lakšim povredama i da su svi nakon ukazane pomoći pušteni kući. Iz Doma zdravlja su kazali da je moguće da se neko od onih kojima su ukazali prvu pomoć obratio i bolnici.

Bonus video: