U Tuzima pronađen eksploziv, puške i municija, uhapšeno osam osoba

"Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto 13 kilograma eksploziva, 153 metra detonatorskog štapina, tri pakovanja eksploziva „amoneks“, pakovanje baruta, pakovanje eksploziva „trinitrotoulen“, tzv. TNT, šest pušaka različitog kalibra, optički nišan, dva pištolja, 167 komada municije različite vrste i kalibra, te i sačma za lovačku pušku", kaže se u saopštenju
23541 pregleda 15 komentar(a)
Oduzeti predmeti, Foto: Uprava policije
Oduzeti predmeti, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 15.05.2020. 14:31h

Podgorička policija je preduzimajući intenzivne operativno taktičke i proaktivne istražne aktivnosti u cilju rasvjetljavanja i sprječavanja izvršenja teških krivičnih djela iz oblasti krvnih delikata, požara i eksplozija, u Tuzima izvršila pretres stanova i drugih prostorija na 11 lokacija, koje koriste licaA.C. (34), T.C. (52), P.C. (63), Z.C. (39), S.P. (45), A.V. (30), S.K. (61), E.K. (39), saopšteno je iz Uprave policije.

Kako "Vijesti" saznaju, pretresene prostorije su u vlasništvu Alena Camaja (34), Toma Camaja (52), Pjetta Camaja (63), Senada Paljevića(45), Allberta Vulja (30), Sokolo Kaljaja (61)i Elze Kaljaja (39) ".

"Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto 13 kilograma eksploziva, 153 metra detonatorskog štapina, tri pakovanja eksploziva „amoneks“, pakovanje baruta, pakovanje eksploziva „trinitrotoulen“, tzv. TNT, šest pušaka različitog kalibra, optički nišan, dva pištolja, 167 komada municije različite vrste i kalibra, te i sačma za lovačku pušku", kaže se u saopštenju.

Pored navedenih eksplozivnih sredstava i vatrenog oružja oduzet je i samostrel, kao i mašina za ručno pravljenje i punjenje municije, naveli su oni.

"A.C., T.C., P.C., Z.C.,S.P., A.V., S.K. i E.K. su uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i oni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužiocu", zaključeno je u soapštenju.

Bonus video: