Marseniću, Ivanu i Ljubu Radojeviću pritvor od 30 dana, Asanović i Jelić se brane sa slobode

Marsenić, Ivan i Ljubo Radojević su sprovedeni u Istražni zatvor u Bijelom Polju
9564 pregleda 1 komentar(a)
Osnovni sud u Beranama, Foto: Tufik Softić
Osnovni sud u Beranama, Foto: Tufik Softić

Osnovni sud u Beranama odredio je pritvor od 30 dana za tri osobe, dok je zahtjev za određivanje pritvora za još dvije osobe iz Andrijevice zbog blokade magistralnog puta Berane-Andrijevica, odbijen.

Goran Marsenić se tereti za tri krivična djela, napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, a Ivan Radojević i Ljubo Radojević za po dva kirivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Njih trojica su sprovedeni u Istražni zatvor u Bijelom Polju.

Protiv njih je Osnovno državno tužilaštvo (ODT) Berane podnio optužni predlog, kao i protiv Milije Asanovića i Čeda Jelića, koji se terete za nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Asanović i Jelić će se, kako je sud odlučio, braniti sa slobode.

"Rješenjem vanraspravnog krivičnog vijeća Osnovnog suda u Beranama Kv.br.85/20 od 16.05.2020. godine, prema okrivljenim M.G, iz Plava, R.I. i R.Lj., iz Andrijevice, određen je pritvor u trajanju do 30 /trideset/ dana koji se ima računati 13.05.2020. godine, od 14,40 časova, kada su isti lišeni slobode, zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili – okrivljeni M.G, tri krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti iz čl.376. st.3. u vezi st.1. i krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti iz čl.287. Krivičnog Zakonika Crne Gore, a okrivljeni R.I. i R.Lj., po dva krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti iz čl.376. st.3. u vezi st.1. i po jedno krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti iz čl.287. Krivičnog Zakonika Crne Gore i posebnih okolnosti ukazuju da će dovršiti pokušano krivično djelo ili izvršiti krivično djelo kojim prijeti ili ponoviti krivično djelo, shodno čl.448. st.1. tač.2. Zakonika o krivičnom postupku. Istim rješenjem odbijen je kao neosnovan predlog da se prema okrivljenim A.M. i J.Č., iz Andrijevice, odredi pritvor", saopšteno je iz Osnovnog suda u Beranama.

Četvorica Andrijevčana i jedan stanovnik Murine kod Plava su prije nekoliko dana učestvovali u blokadi puta Berane-Andrijevica-Plav, protesujući zbog hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija.

Policija je blokadu razbila upotrebom suzavca i primjenom sile, a njih petorica su od tada bili u policijskom pritvoru do 72 sata, koji im je danas istekao.

Bonus video: