Ulcinj: Uhapšena četiri granična policajca i inspektor Uprave za inspekcijske poslove, protiv 19 policajaca podnijeta krivična prijava

U akciji odjeljenja MUP za unutrašnju kontrolu i Uprave policije, po nalogu osnovnog državnog tužilaštva, uhapšeni su , B.A., S.E. , P.V., Ž.DŽ i M.A.
53488 pregleda 16 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.05.2020. 12:23h

Četiri pripadnika granične policije i jedan inspektor Uprave za inspekcijske poslove, uhapšeni su rano jutros u Ulcinju zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj tako što su većem broju radnika iz inostranstva omogućili da nelegalno borave i rade u Crnoj Gori, potvrđeno je "Vijestima" iz više izvora.

U akciji odjeljenja MUP za unutrašnju kontrolu i Uprave policije, po nalogu osnovnog državnog tužilaštva, uhapšeni su , B.A., S.E. , P.V., Ž.DŽ. i M.A.

Oni će uz krivičnu prijavu da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja, biti privedeni osnovnom državnom tužilaštvu na saslušanje.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", istragom je obuhvaćeno još nekoliko policajaca, inspektora i građana.

"Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije Ministarstva unutrašnjih poslova je, u koordinaciji sa postupajućim državnim tužiocem Osnovnog državnog tužilaštva Ulcinj, realizovalo operativnu akciju usmjerenu na otkrivanje nezakonitog postupanja policijskih službenika u vršenju policijskih poslova i primjeni policijskih ovlašćenja u vršenju tih poslova. Na osnovu utvrđenih činjenica i dokaza koji su ukazivali na nezakonito postupanje policijskih službenika, Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije je Osnovnom državnom tužilaštvu Ulcinj podnijelo Izvještaj – krivičnu prijavu protiv 19 policijskih službenika, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja iz čl.416 st.1 Krivičnog zakonika Crne Gore", saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Kažu da postupajući po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva Ulcinj povodom navedenog predmeta, Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije, u saradnji sa Upravom policije – Odjeljenje bezbjednosti Ulcinj, preduzima aktivnosti u cilju privođenja osumnjičenih službenika Državnom tužilaštvu.

"Navedena aktivnost je rezultat permanentnih mjera i radnji koje Unutrašnja kontrola policije preduzima u cilju otkrivanja i suzbijanja krivičnih djela policijskih službenika izvršenih na radu ili u vezi sa radom, sa posebnim akcentom na otkrivanje i suzbijanje koruptivnih krivičnih djela, koje su u ovom slučaju preduzimane uz punu logističku podršku Uprave policije, kazali su iz MUP-a.

Bonus video: