Demokrate traže da se uhapse Simović i Grbović, tvrde da su prekršili više mjera NKT

"Ovo nije prvi put da funkcioneri DPS-a krše mjere. Nepoštovanje mjera i propisa od strane šefa tijela koje iste propisuje kao obavezne svim građanima pokazatelj je da nam propise i zakone propisuju upravo oni koji ih krše i za koje oni ne važe"
6028 pregleda 3 komentar(a)
Grbović i Simović, Foto: Gov.me
Grbović i Simović, Foto: Gov.me

Demokratska Crna Gora tvrdi da su potpredsjednik Vlade i šef Nacionalnog koordinacionog tijela, Milutin Simović i gradonačelnik Nikšića, Veselin Grbović prekršili više mjera i propisa koje su donijete u cilju sprječavanja širenja zaraznih bolesti.

Traže da se Simović i Grbović "hitno uhapse zbog grubog kršenja mjera".

"Ukoliko do toga ne dođe, još jednom će se potvrditi da je u Crnoj Gori na snazi selektivna pravda i da su funkcioneri DPS-a iznad zakona. Sada je jasno da je NKT poslužilo samo za vođenje kampanje DPS-a i obračun sa neistomišljenicima, a ne za stvarnu borbu protiv zaraznih bolesti", navodi se u saopštenju.

Milutin Simović, Veselin Grbović
Simović i Grbović(Foto: gov.me)

Demokrate navode da su Simović i Grbović prekršili zabranu javnog okupljanja, obavezu držanja fizičke distance, obavezu nošenja zaštitnih maski u zatvorenim prostorijama, kao i propisana obaveza da se na deset metara kvadratnih može nalaziti samo jedno lice.

"Ovo nije prvi put da funkcioneri DPS-a krše mjere. Nepoštovanje mjera i propisa od strane šefa tijela koje iste propisuje kao obavezne svim građanima pokazatelj je da nam propise i zakone propisuju upravo oni koji ih krše i za koje oni ne važe. Sigurni smo da nas iz DPS-a neće optužiti da smo ljubomorni zato što je njihova kvazi superiorna tridesetogodišnja politika rezultirala svečanim otvaranjem još jedne česme, dok su, sa druge strane, od nekadašnjeg privrednog giganta kakav je bio Nikšić, napravili grad u kojem nezaposlenost rapidno raste. a sve veći broj mladih ljudi ga napušta", saopšteno je iz Demokrata.

Bonus video: