BIJELO POLJE

Čin primitivizma: Vandali polomili 12 državnih zastava na Trgu slobode

Ovaj vandalski akt izazvao je zgražavanje građana Bijelog Polja, a predsjednik Opštine Petar Smolović najoštrije je osudio “ovaj čin primitivizma, uperen protiv državnih simbola, sve sa ciljem da atakuje na mir i suživot koji vjekovima postoji u Bijelom Polju”
18646 pregleda 58 komentar(a)
Polomljene zastave na Trgu slobode u Bijelom Polju, Foto: Jadranka Ćetković
Polomljene zastave na Trgu slobode u Bijelom Polju, Foto: Jadranka Ćetković

U ranim jutarnjim časovima vandali su na Trgu slobode polomili 12 državnih zastava, koje se svake godine postavljaju u čast obilježavanja Dana nezavisnosti i Dana državnosti.

Ovaj vandalski akt izazvao je zgražavanje  građana Bijelog Polja, a predsjednik Opštine Petar Smolović najoštrije je osudio “ovaj čin primitivizma, uperen protiv državnih simbola, sve sa ciljem da atakuje na mir i suživot koji vjekovima postoji u Bijelom Polju”.

"Zajedno sa nadležnim državnim organima učinićemo sve da se vandali privedu pravdi i kazne. Povampireni fašizam koji je prisutan u izjavama nekih desničarskih političara ovih dana, izgleda da daje podstrek labilnim osobama, da napadnu na državne simbole i to bas na trgu Slobode u najtoleratnijem i najtransparetnijem gradu u Crnoj Gori. Poručujemo im da velika većina građana ostaje na evropskom putu antifasizma, mira i tolerancije koji ne mogu uzdrmati ni ovakvi postupci neodgovornih pojedinaca", kazao je Smolović.

Preporučujemo za Vas