Uhapšen zbog sumnje da je oštetio Budžet za oko 42.500 eura

Podgorička policija lišila slobode V.A. (27) iz Kosova, odgovorno lice u privrednom društvu "Fruit trade" iz Golubovaca
2847 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock

Podgorička policija lišila slobode je V.A. (27) iz Kosova, odgovorno lice u privrednom društvu "Fruit trade" iz Golubovaca.

Kako je saopšteno iz Uprave poliicije, on se sumnjiči da je počinio krivično djelo utaja poreza i doprinosa u produženom trajanju u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje isprave u produženom trajanju.

"Službenici Uprave policije su zajedno sa službenicima Uprave carina sprovodeći aktivnosti iz svoje nadležnosti otkrili lice koje je u dužem vremenskom peridou dostavljalo Upravi carina netačnu i falsifikovanu dokumentaciju čime je pričinilo štetu Budžetu Crne Gore u iznosu od oko 42.500 eura", navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.

Dodajer se da je V.A. u dužem vremenskom periodu dostavljao Upravi carina netačnu i falsifikovanu dokumentaciju koja je bila predmet carinskog postupka.

"I na taj način lažno prikazao vrijednost robe u iznosu od 148.602 eura, dok je stvarno utvrđena vrijednost robe za carinjenje bila 233.956 eura, čime je pričinio štetu budžetu Crne Gore po osnovu carine i PDV-a u iznosu od 42.463 eura", zaključuje se u saopštenju

Bonus video: