Nikšićanin osumnjičen za ubistvo Gardaševića

"Osumnjičeni je ušao u kuću Gardaševića i nakon kraćе verbalne rasprave sa istim, koristeći podesno sredstvo- manju sjekiru, istom nanio više udaracа u prijedjelu glave M. G. kao i najmanje jedan udarac nožem u predjelu vrata", kazao je Goranović

10087 pregleda 1 komentar(a)
Pres konferecnija CB Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Pres konferecnija CB Nikšić, Foto: Svetlana Mandić

Na konferenciji za novinare Uprave policije potvrđeno je pisanje Vijesti da je za ubistvo Nikšićanina Marka Gardaševića (39) osumnjičen njegov sugrađanin M.A. (37) koji je juče uhapšen.

Beživotno tijelo Gardaševića pronađeno je u jutarnjim.satima 20.maja u porodičnoj kući, a policija je u sklopu istrage sašlušala više od stotinu osoba koje su prošle i poligrafski test, a među njima bili su i bliski rođaci ubijenog. Kako je na konferenciji za novinare kazao načelnik nikšićkog Centra bezbjednosti, Tihomir Goranović, nakon višednevnih aktivnosti utvrdili su sve relevantne činjenice na okolnosti pod kojima je Gardašević na krajnje svirep i podmukao način ubijen.

Tihomir Goranović
Tihomir Goranovićfoto: Svetlana Mandić

Tužilac je djelo kvalifikovao kao teško ubistvo.

"Sprovodeći opsežne aktivnosti u cilju rasvjetljavanja ovog krivičnog djela i identiteta počinioca ovog zločina policijski službenici su nakon nešto više od sedam dana identifikovali, locirali i lišili slobode M. A. Koordinisanim radnjama između postupajućeg tužilaštva, policijskih službenika CB Nikšić i nadležnog suda izvršeno je pretresanje na vise lokacija koje pripadaju osumnjičenom i pronađeni su i izuzeti predmeti koji potiču sa lica mjesta ili su nastali izvršenjem krivičnog djela. Policija je obezbjedila i personalne dokaze a M.A. je u potpunosti priznao izvršenje zločina, a pretragom šireg lica mjesta je pronađeno i izuzeto sredstvo izvršenja ovog krivičnog djela", kazao je Goranović.

Prema njegovim rijecima osumnjičeni je, 20.maja u ranim jutarnjim satima parkirao vozilo u blizini kuće Gardaševića, čije je navike dobro poznavao.

Goranović je kazao da je Gardasević u kuću, koja je bila obezbjeđena blind vratima, puštao samo lica koja je dobro poznavao.

"Osumnjičeni je ušao u kuću Gardaševića i nakon kraćе verbalne rasprave sa istim, koristeći podesno sredstvo- manju sjekiru, istom nanio više udaracа u prijedjelu glave M. G. kao i najmanje jedan udarac nožem u predjelu vrata", kazao je Goranović.

Gardašević je podlegao povredama na licu mjesta, dok je osumnjičeni sakrio sredstva izvršenja krivicnog djela, kao i garderobu koja je koriscena tokom ubistva. Osumnjiceni je danas sproveden nadležnom državnom tužilaštvu.

Lazar Šćepanovic, rukovodilac grupe za suzbijanje krvnih delikata u sektoru kriminalističke policije, kazao je da ne na mogu iznositi detalje o motivu izvršеnja ovog krivičnog djela zbog daljeg toka krivičnog postupka ali da mogu reci da su žrtva i izvršilac imali određene zajedničkе nedozvoljene aktivnosti što je imalo za posljedicu eskalaciju sukoba između izvršioca i žrtve koje je rezultiralo ubistvom.

"Osumnjičeni i oštećeni su od ranije poznati policiji kao izvršioci heterogenih krivičnih djela. Tokom izviđajа preduzeto je niz mjera i radnji, a uzimajući u obzir da je sami uviđaj trajao pet dana, izuzet јe veliki broj tragova sa licа mjesta i drugih lokacija koji su povezani sa licem mjesta, a sprovodile su se i analize telekomunikacija. Izuzet je video nadzor sa vise objekata u užem i širem licu mjesta kao i gradskom јezgru i prikupljena su obavještenja od više od 100 građana. Važno je istaći radi sveukupne javnosti obzirom na to da je ovo krivično djelo izazvalo uznemirenost građana Niksica, da su službenici Uprave policije u roku od šest dana prikupili i obezbijedili materijalne i personalne dokaze i ovom prilikom pokazali da bili na visini postavljenog zadatka. Na kraju želim da se zahvalim porodici oštećenog koja je iskazala povjerenje u nadležne organe i pokazala strpljenje i toleranciju i istakao bih odnos njihove saradnje i kooperativnosti", kazao je Šćepanović.

Bonus video: