"Crnogorska policija učestvovala u rasvjetljavanju pokušaja ubistva Zvicera"

U saopštenju se navodi da je Crnogorska policija zvanično obaviještena i da su zbog sumnje da su izvršili pokušaj ubistva u Ukrajini uhapšeni crnogorski državljani E.T. (30) i S.Đ. (30)

12824 pregleda 2 komentar(a)
Zvicer, Foto: Arhiva
Zvicer, Foto: Arhiva

Crnogorska policija tvrdi da je učestvovala u rasvjetljavanju pokušaja ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini.

Navodni vođa kavačkog kriminalnog klana, Radoje Zvicer, teško je ranjen sinoć u Ukrajini

"Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su kroz neposrednu komunikaciju i direktnu razmjenu operativnih informacija sa kolegama iz Ukrajine učestvovali u rasvjetljavanju krivičnog djela ubistvo u pokušaju koje je izvršeno 26. maja na štetu crnogorskog državljanina R.Z. (38) Sektor kriminalističke policije – NCB Interpol Podgorica je danas, 27. maja zvanično obaviješten da je u Kijevu 26. maja došlo do upotrebe vatrenog oružja kojom prilikom je povrijeđen crnogorski državljanin R.Z.", istakli su iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je Crnogorska policija zvanično obaviještena i da su zbog sumnje da su izvršili pokušaj ubistva u Ukrajini uhapšeni crnogorski državljani E.T. (30) i S.Đ. (30).

"Oni su u prethodnom perodu bili predmet istrage crnogorske policije. Za S.Đ. je bila raspisana međunarodna potjernica od strane NCB Interpol Podgorica zbog upotrebe vatrenog oružja u Baru krajem 2019. godine kojom prilikom je lišen života J.K., dok je V.G. teško ranjen", kazali su iz Uprave policije.

Ukrajinska policija saopštila je da su uhapšene četiri osobe koje su učestvovale u pokušaju ubistva Zvicera.

Bonus video: