Vojvodiću određeno zadržavanje: Osumnjičen za skrnavljenje spomenika

Iz Uprave policije tvrde da je Vojvodić odranije poznat policiji "kao učesnik incidenata"

3810 pregleda 9 komentar(a)
Polomljena ploča na spomeniku, Foto: Građanska alijansa/Facebook
Polomljena ploča na spomeniku, Foto: Građanska alijansa/Facebook

Luki Vojvodiću, osumnjičenom za skrnavljenje spomenika na Ravnom lazu u Piperima, posvećen organizatorima Trinaestojulskog ustanka, dežurni tužilac je nakon saslušanja odredio zadržavanje do privoda sudiji za istragu.

Iz Uprave policije ranije danas saopštili su da je taj osamnaestogodišnjak uhapšen zbog sumnje da je oskrnavio spomenik.

"Identifikovali smo u vrlo kratkom roku i uhapsili osobu koja je uništila mermernu ploču na spomeniku na Ravnom lazu u Piperima. Ovaj događaj je prijavljen podgoričkoj policiji prije tri dana od kada smo preduzimali niz operativnih aktivnosti, službenih mjera i radnji iz naše nadležnosti kako bi počinioca ovog djela priveli pravdi. Skrnavljenje spomenika posvećenog organizatorima Trinaestojulskog ustanka je uznemirilo javnost i istovremeno naišlo na oštru osudu. Zbog ovog destruktivnog ponašanja i vandalskog čina uhapšen je L.V. (2002.) iz Podgorice i on će zbog krivičnog djela povreda groba biti priveden nadležnom tužiocu", saopšteno je iz UP.

Tvrde i da je osamnaestogodišnjak odranije poznat policiji "kao učesnik incidenata".

"On je sa grupom lica uništavao javne površine ispisivanjem grafita sa nacionalnim obilježjima u naselju Donja Gorica. Takođe je prekršajno procesuiran zbog omalovažavanja i ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti tokom trajanja vjerskih okupljanja", kazao je Ivan Rovčanin, pomoćnik komandira Stanice policije za javni red i mir u Centru bezbjednosti Podgorica.

Bonus video: