ODT podnijelo optužni predlog protiv Vojvodića: Osumnjičen za lomljenje spomenika

"Zbog povrede spomenika na Ravnom lazu u Piperima državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnio je Osnovnom sudu u Podgorici optužni predlog sa predlogom za određivanje pritvora protiv L.V. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo povreda i nedozvoljeno podizanje spomen-obilježja", kazala je Mandić

2577 pregleda 1 komentar(a)
Spomenik na Ravnom lazu, Foto: Građanska alijansa/Facebook
Spomenik na Ravnom lazu, Foto: Građanska alijansa/Facebook
Ažurirano: 29.05.2020. 11:32h

Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo podnijelo je optužni predlog protiv osamnaestogodišnjeg Luke Vojvodića, osumnjičenog da je polomio spomenik u Ravnom lazu.

To je Vijestima saopštila portparolka ODT, tužiteljka Milica Mandić.

"Zbog povrede spomenika na Ravnom lazu u Piperima državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnio je Osnovnom sudu u Podgorici optužni predlog sa predlogom za određivanje pritvora protiv L.V. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo povreda i nedozvoljeno podizanje spomen-obilježja", kazala je Mandić.

Milovan Pavićević, načelnik Centra bezbjednosti Podgorica, je kazao da je zbog značaja teme dužan da saopšti da je skrnavljenje spomenika na Ravnom lazu uznemirilo cijelu crnogorsku javnost.

Kazao je da spomenik nije slučajno srušen u ovom trenutku i ponovio da je Vojvidić od ranije poznat polciji i drugim bezbjednosnim službama.

Tvrdi da je policija vrlo brzo reagovala, identifikovala počinioca i procesuirala ga i da Vojvodić nije imao nijednu primjedbu na rad policijskih službenika.

"Komentare u medijima mogu da tumačim kao naknadnu pamet i neću ih komentarisati", kazao je on.

Tužilac Miroslav Turković je saopštio da je sudija za istragu, a ne tužilac odlučio da se Vojvodić brani sa slobode.

Istakao je da su ponovo, uz optužni prijedlog, podnijeli i prijedlog za određivanje pritvora.

Turković je kazao da su interesantne spekulacije da je osumnjičeni za rušenje spomenika zlostavljam u policiji.

"Ni jednom riječju nije stavio do znanja bilo kakvu informaciju o zlostavljanju, niti su postojale druge indicije da je zlostavljan", kazao je on.

Dodao je da je Vojvodić izjavu dao svojevoljno.

Bonus video: