Ukrajinski policajci sačekali napadače na Zvicera

To je objavio ukrajinski portal strana.ua, pozivajući se na visokopozicionirani izvor iz Nacionalne policije Ukrajine

42763 pregleda 6 komentar(a)
Černobriv i Deidej, Foto: strana.ua
Černobriv i Deidej, Foto: strana.ua

Ukrajinski policajac Rostislav Černobriv i bivši poslanik Narodnog fronta Evgenij Deideij sačekali su napadače na Radoja Zvicera na granici te države, i pomagali im u pripremi pokušaja ubistva.

To je objavio ukrajinski portal strana.ua, pozivajući se na visokopozicionirani izvor iz Nacionalne policije Ukrajine.

Zbog pokušaja ubistva navodnog vođe kavačkog kriminalnog klana, ukrajinska policija je uhapsila Baranina Stefana (Mandića) Đukića (30), Podgoričanina Emila Tuzovića (30) i Nišlije Petra Jovanića (46) i Milana Brankovića (31).

Uhapšen je i službenik Nacionalne policije Ukrajine Rostislav Černobrivi, kojeg kolege sumnjiče da je pomagao napadačima na Zvicera.

Portal strana.ua, međutim, tvrdi da policija sada žuti o umješanosti svog službenika u pokušaj ubistva Zvicera 26. maja u Kijevu.

Pozivajući se na izvore u Ministarstvu unutrašnjih poslova, objavili su da je taj policijski narednik već pušten na slobodu.

Tvrde i da im je visokopozicionirani izvor iz Nacionalne policije saopštio da se zbog pokušaja ubistva navodnog vođe kavačkog kriminalnog klana i pomoći napadačima, istraga vodi i protiv Deideija.

"Ubice su se unaprijed dogovorile da ih sačekaju na granici. Dogovoreno je i da će im pomoći u nabavci oružja i transporta u Ukrajini. Prema informacijama koje se provjeravaju, na granici su ih sačekali Deidei, policajac iz kijevskog puka i eventualno ostali pripadnici Nacionalne policije. Zahvaljujući pomoći policije, balkanske ubice uspjele su kupiti oružje, municiju i automobile, kao i organizovati nadzor nad Petrom (Radojem) Zvicerom. Nakon pokušaja ubistva, Rostislav Černobrivi je grupu odveo u Odesu. Ubice su pokušale brzo da napuste Ukrajinu kroz tu oblast, međutim, uhapšeni su u tri sata ujutro u blizini Odese".

Zvicer je teško je ranjen u Ukrajini u utorak veče.

Na njega su pucala dvojica muškaraca, u elitnom djelu Kijeva, u blizini kompleksa "Novopečerski Lipki" u Dragomirovoj ulici.

Napadači su nakon pucnjave zapalili automobil, prilikom čega je plamen zahvatio jednog od njih.

Uhapšeni su nekoliko sati kasnije, na oko 500 kilometara udaljenosti od Kijeva, dok su pokušavali ilegalno da pređu granicu sa Moldavijom.

Ukrajinski portal detektiv-info, danas je objavio da je Zvicerova supruga Tamara uzvratila vatrom napadačima.

Vijestima je iz Uprave policje juče saopšteno da se ranjeni Kotoranin oporavlja i da je stabilnog zdravstvenog stanja.

Bonus video: