Tamara Zvicer pištoljem spasila supruga?

Kotoranka uzvratila vatrom i natjerala napadače na vođu kavačkog klana da pobjegnu prije obavljenog posla

103391 pregleda 45 komentar(a)
Spriječila škaljarce da joj ubiju supruga: Tamara Zvicer, Foto: detective-info.com.ua
Spriječila škaljarce da joj ubiju supruga: Tamara Zvicer, Foto: detective-info.com.ua

Kotoranka Tamara Zvicer (35), supruga Radoja Zvicera (38), prije par dana uzvratila je vatrom napadačima na njenog supruga.

Navodni vođa kavačkog kriminalnog klana izrešetan je 26. maja u Kijevu. Na fotografiji koju je objavio ukrajinski portal “Detective-info” vidi se da Kotoranka u ruci drži pištolj.

“Ona je pucala na napadače na Zvicera. Njena akcije nisu dozvolila ubicama da na licu mjesta ‘dokrajče’ žrtvu i ispale hitac kojim bi ga ovjerili. Dama je primorala pucače u bijeg”, objavio je taj portal pozivajući se na svoje izvore. Tvrde i da ukrajinska policija nije pronašla oružje koje je Zvicerova koristila: “Istraga posebno zanemaruje činjenicu da oružje za vrijeme pokušaja ubistva 26. maja nijesu koristili samo napadači na Radoja Zvicera. Policija nije pronašla ni pištolj ili čaure iz oružja koje je mlada Crnogorka koristila tokom obračuna. Ona je vjerovatno bacila pištolj”.

Zbog pokušaja ubistva Kotoranina, ukrajinska policija tokom iste noći uhapsila je Baranina Stefana (Mandića) Đukića (30), Podgoričanina Emila Tuzovića (30) i Nišlije Petra Jovanića (46) i Milana Brankovića (31). Đukić i Tuzović navodno su članovi barskog ogranka škaljarskog klana, na čijem čelu je odbjegli Alan Kožar.

Dan kasnije uhapšen je i službenik Nacionalne policije Ukrajine Rostislav Černobrivi, kojeg kolege sumnjiče da je pomagao napadačima na Zvicera. Ukrajinski mediji prenose i da je tamošnja policija odbila da na bilo koji način komentariše status “policajca” u istrazi ubistva Kotoranina. Tvrde i da je Černobrivi povezan sa ukrajinskim vlastima, a u prilog tome objavili su fotografiju na kojoj pozira s narodnim poslanikom 8. saziva Jevhenom Deideijem.

Na video blogu “Jasno. Razumljivo” objavljeno je da su bivši parlamentarci iz Narodnog fronta bili uključeni u pokušaj atentata na Zvicera. Navodno, upravo su oni osigurali nesmetan dolazak ubica sa Balkana u Ukrajinu.

Zviceri posluju u Ukrajini

Supruga navodnog vođe kavačkog kriminalnog klana u Ukrajini je boravila legalno.

Tamara Zvicer 1. novembra 2018. godine sa Goranom i Majom Zvicer u toj državi registrovala je kompaniju “Interfood technology LLC”, čiji je direktor. Djelatnost njihove kompanije su restorani i objekti za pripremanje i dostavu hrane.

Tamošnji mediji, međutim, problematizuju kako je njen suprug nesmetano boravi u jednom od najprestižnijih stambenih kompleksa u ukrajinskoj prijestonici, s obzirom na to da je skoro tri godine na međunarodnoj potjernici. Crnogorska, ali ni ukrajinska policija nijesu zvanično saopštile ko je, kada i zbog čega raspisao crvenu potjernicu za ranjenim Kotoraninom.

Taj tridesetosmogodišnjak, kojeg godinama označavaju šefom kavačkog klana, nije uhapšen u velikoj policijskoj akciji kojom su kavačani na kratko razbijeni. Pominjan je samo u nezvaničnim razgovorima sa pripadnicima bezbjednosnog sektora, jer je prema policijskim informacijama upravo on ostao bez milionski vrijednog tovara kokaina koji je Goran Radoman krajem 2014. godine odnio iz svog stana u Valensiji.

Nestanak 200 kilograma kokaina uzrok je rata crnogorskih klanova. Šest godina nakon prvog obračuna u Valensiji, posljedica tog rata su 46 mrtvih, desetine ranjenih, slučajne žrtve među njima, obračuni širom Evrope... Crnogorska policija zvanično je saopštila da su ubistva crnogorskih kriminalaca posljedica sukoba dviju jakih kriminalnih grupa iz Kotora. Indirektno su saopštavali da je krađa vrijednog tovara uzrok krvavog, uličnog rata između klanova koji su svojevremeno bili jedna ekipa.

Bonus video: