Saobraćajna nesreća u Tivtu: Poginula dva mladića iz Srbije

Uviđaj na licu mjesta obavio je dežurni tužilac iz Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, uz prisustvo pripadnika Odjeljenja bezbjednosti Tivat

54463 pregleda 56 komentar(a)
Sa mjesta nesreće, Foto: Siniša Luković
Sa mjesta nesreće, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 30.05.2020. 17:07h

Na Jadranskoj magistrali u mjestu Kukuljina u Tivtu, sinoć se desila teška saobraćajna nesreća u kojoj su dva mladića iz Srbije izgubila život.

Naime, jutros oko dva sata, automobil "pežo 307" srbijanskih registracija krećući se magistralom iz pravca Budve, naišao je u Kukuljini na gradilište raskrsnice - kružnog toka koju u tom mjestu još od kraja prošle godine gradi Opština Tivat.

Mjesto na kome je došlo do nesreće
Mjesto na kome je došlo do nesrećefoto: Siniša Luković

Automobil koji se nesumnjivo kretao velikom brzinom, pritom je udario u jedan dio betonskih blokova kojim se formiraju pješačka ostrva na novoj raskrnici, a u silovitom udaru oba mladića koja su se u njemu nalazila, ispala su iz vozila i zadobila teške tjelesne povrede.

Dvadesetogodišnji Stefan Milošević iz Vladičinog Hana podlegao je povredama na licu mjesta, dok je drugi mladić - Petar Krstić (25) iz Surdulice, sa teškim tjelesnim povredama transportovan za bolnicu u Kotoru i na žalost, preminuo je na putu do nje.

Iz tivatske policije jutros su saopštili da za sada nije poznato ko je od njih dvojice bio za upravljačem "pežoa".

Uviđaj na licu mjesta obavio je dežurni tužilac iz Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, uz prisustvo pripadnika Odjeljenja bezbjednosti Tivat.

"Tijela stradalih u ovoj saobraćajnoj nesreci, biće transportovana u KBC Podgorica radi vršenja obdukcije i utvrđivanja tačnog uzroka smrti. Od strane nadležnih vještaka biće sprovedena potrebna vještačenja, radi utvđivanja okolnosti i uzroka nastanka ove teške saobraćajne nezgode. Stradala lica imala su radne dozvole, po kom osnovu su i boravila u Crnoj Gori", saopštemo je jutros iz tivatske policije.

Inače, gradnja kružnog toka u Kukuljini započeta je još 5. decembra prošle godine sa ugovorenim rokom za završetak radova od 65 dana, ali posao koji obavlja nikšička kompanija "Mehanizacija i programat" i tivatska kompanija "Samcommerc" ni do danas nije čak ni polovično završen.

Zbog izgradnje kružnog toka izmijenjen je i režim saobraćaja na ovom dijelu magistrale, pa vozila koja dolaze iz pravca Budve, treba da skrenu desno na dio lokalnog puta prema Gradiošnici i kroz naselje Vrijes, nastave dalje prema centru Tivta, a što dvojica mladića iz Srbije vjerovatno nisu znala.

Vještačenje će pokazati koliko je na ovu tragediju uticala brzina kojom su se oni kretali pravinom na magistrali od aerodrome Tivat prema Kukuljini, odnosno relativno loša privremena saobraćajna i svjetlosna signalizacija kojom je obilježen nailazak na radove na gradilištu raskrsnice.

Bonus video: