Potvrđena optužnica protiv Simonović: Braneći brata, komšiju ranila nožem?

Simonović je tvrdila da je izbola komšiju nožem kako bi zaštitla brata, ali da nije namjeravala da ga ubije

3903 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Dan
Foto: Dan
Ažurirano: 30.05.2020. 14:28h

Viši sud u Bijelom Polju potvrdio je optužnicu protiv Beranke Radosave Simonović zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju.

Prema optužnici, Simonović je 4. novembra prošle godine, ispred porodične kuće u Beranama, primijetila da njenog brata Vladimira Mijovića udaraju Dragoslav Tršić, Jovica Radević i Radosav Raičević.

Izrevolitarana njihovim postupanjem, Simonovićeva je ušla u kuću, uzela kuhinjski nož kojim je potom ubola Tršića - prvog koji joj je bio na dohvatu.

U tužilačkom spisu piše da je tom Berancu nanijela tešku tjelesnu povredu - ubodnu ranu u predjelu lijevog grudnog koša.

“Ne sjećam se ni da sam uzela nož, niti šta se kasnije zbivalo. Došli su pred našu kuću i napali nas. Kada sam vidjela da mi brata udaraju, sve mi se smračilo pred očima”, ispričala je Simonović u istrazi.

Tvrdila je da je izbola komšiju nožem kako bi zaštitla brata, ali da nije namjeravala da ga ubije.

Trišić je tog dana sa Raičevićem i Radevićem došao ispred kuće Simovićeve, a potom su vrijeđali njenu maloljetnu kćerku, koju je ranjeni ranije uznemiravao na društvenim mrežama.

“Pokušavajući da ga odvrati od toga, iz kuće je izašao njen brat Mijović, koga su njh trojica oborili na zemlju i nanijeli mu više povreda”, piše u optužnici. Simonović je samohrana majka četvoro djece.

Bonus video: