PRETRES STANA I DRUGIH PROSTORIJA

Nikšić: Od bezbjednosno interesantne osobe oduzeto oružje i municija

"Sa navedenim je upoznat nadležni državni tužilac koji je naložio da se pronađeno oružje, municija i predmeti upute na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu nakon čega će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela"

13741 pregleda 23 reakcija 4 komentar(a)
Oduzeto oružje, Foto: Uprava policije
Oduzeto oružje, Foto: Uprava policije

Policija u Nikšiću  izvršila je pretres stana i drugih prostorija koje koristi bezbjednosno interesantno lice D.R. (38) iz tog grada.

Tom pirlikom pronašli su pištolj u kojem se nalazila municija, te optički nišan, prsluk i municija.

"Policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić u kontinuitetu realizuju pojačane planske aktivnosti usmjerene na pronalazak vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija u ilegalnom posjedu kod građana. Nikšićka policija je na osnovu operativnih saznanja, a postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi bezbjednosno interesantno lice D.R. (38) iz Nikšića.Pronađen je pištolj marke M57 kalibra 7.62 mm obrušenog fabričkog broja, sa okvirom u kojem se nalazilo sedam komada municije, optički nišan marke „Bushnell“, pancir prsluk, te i pet komada municije nepoznatog kalibra. Sa navedenim je upoznat nadležni državni tužilac koji je naložio da se pronađeno oružje, municija i predmeti upute na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu nakon čega će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela", saopšteno je iz Uprave policije (UP).