Građevinski radnik stradao u Podgorici: Tužilac dao nalog za obdukciju

Radnik se nalazio u iskopu, kada ga je zatrpala zemlja, nezvanično saznaju "Vijesti"

40597 pregleda 362 reakcija 7 komentar(a)
Stradali radnik u ulici Miloja Pavlovića
Stradali radnik u ulici Miloja Pavlovića
Ažurirano: 01.06.2020. 18:38h

Tužilac Vukas Radonjić dao je nalog da se obavi obdukcija tijela pokojnog radnka, koji je stradao danas na gradilištu rekontrsukcije ulice Miloja Pavlovića u Donjoj Gorici, saopšteno je Vijestima nezvanično.

Dat je obavezujući nalog inspektoru zaštite na radu - da sastavi izvještaj o ispunjenosti svih zakonom propisanih mjera zaštite na radu u konkretnom slučaju, uz obaveznu analizu odgovarajuće dokumentacije i razgovora sa ovlašćenim licima društva Gradnjapromet:

"I neposrednih zapažanja tokom obavljanja uviđaja, uz posebnu analizu eventualne kiše koja je nesporno tokom dana i noći periodično padala, na stanje zemljišta i uslove i okolnosti rada", rečeno je Vijestima iz tužilaštva.

Isti sagovornik, dodao je da je tužilac naložio inspektoru da utvrdi identitet stradalog, kada je došao u Crnu Goru, kao i da prikupi obavještenja od svjedoka događaja:

"Ali i odgovornog lica za zaštitu na radu privrednog društva Gradnjapromet, kao i da utvrdi ko je odgovorno lice - izvršni direktor društva, a ko osnivač i po potrebi i od njih da prikupi obavještenja".

Vijestima je iz Uprave policije nezvanično rečeno da je na gradilištu stradao državljanin Albanije G.T.

G.T. je poginuo u Podgorici, prilikom rekonstrukcije ulice Miloja Pavlovića, saopšteno je nezvanično iz Uprave policije.

Navodno nalazio se u iskopu, kada ga je zatrpala zemlja, nezvanično saznaju "Vijesti".

Bonus video: