Policija u Nikšiću oduzela oružje, eksploziv i municiju

"Prilikom pretresa pronađene su i oduzete četiri puške, 166 komada detonatorskih kapisli, određena količina privrednog i vojnog eksploziva, sporogoreći štapin, 75 komada municije različite vrste i kalibra, tri puščane cijevi i dva zatvarača od puške", saopšteno je iz Uprave policije

4904 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Policija je u Nikšiću, u pretresu stana i drugih prostorija koje koristi J.O. (37) pronašla i oduzela eksploziv, oružje i municiju.

"Nikšićka policija je, u saradnji sa službenicima Stanice granične policije I Nikšić, na osnovu operativnih saznanja, a postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi lice J.O. (37). Prilikom pretresa pronađene su i oduzete četiri puške, 166 komada detonatorskih kapisli, određena količina privrednog i vojnog eksploziva, sporogoreći štapin, 75 komada municije različite vrste i kalibra, tri puščane cijevi i dva zatvarača od puške", saopšteno je iz Uprave policije.

O navedenom je upoznat nadležni državni tužilac u Nikšiću koji je naložio da se pronađeno oružje, municija i predmeti upute na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu, nakon čega će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela na osnovu koje slijedi eventualno podnošenje krivične prijave.

Bonus video: