Optužen za ubistvo Vučkovića: Odloženo suđenje Bogojeviću

Kako se navodi u optužnici Zorana Vučinića, državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, okrivljeni Bogojević je 25. septembra 2019. godine oko 23,20 časova, ispred ugostiteljskog objekta "Gejming pab" u Ulici Oktobarske revolucije u Podgorici, sa umišljajem na podmukao način ubio Vučkovića

2723 pregleda 0 komentar(a)
Sa mjesta ubistva Vučkovića, Foto: Savo Prelević
Sa mjesta ubistva Vučkovića, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.06.2020. 11:06h

Suđenje Nikoli N. Bogojeviću (23) optuženom za ubistvo Branka Vučkovića, odloženo je za 25. jun, zbog opravdanog odsustva njegovog branioca, odlučeno je danas u Višem sudu u Podgorici.

Kako se navodi u optužnici Zorana Vučinića, državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, okrivljeni Bogojević je 25. septembra 2019. godine oko 23,20 časova, ispred ugostiteljskog objekta "Gejming pab" u Ulici Oktobarske revolucije u Podgorici, sa umišljajem na podmukao način ubio Vučkovića.

Kako piše u optužnici, zbog ranijih navodnih konflikata sa oštećenimu vezi vraćanja novčane pozajmice, došao kod ugostiteljskog objekta, i u vremenu od 22,30 do 23,20 časova, na prostoru iza kontejnera za odlaganje smeća, preko puta ovog ugostiteljskog objekta, čekao dolazak Vučkovića.

Kada je naišao motociklom iz pravca autobuske stanice, i parkirao se na kolovozu, ispred lokala "Gejming pab", okrivljeni Bogojević je iskoristio pogodan trenutak, neopaženo prišao sa leđa, za vrijeme dok je koračao u pravcu lokala, iz crne torbice izvadio revolver "magnum", te u prvacu zadnje strane tijela, sa udaljenosti oko tri-četiri metra, ispalio tri hica.

U optužnici piše da su dva promašila, dok ga je jedan pogodio u predjelu donjeg dijela leđa, desne slabine, i od zadobijene povrede, Vučković je preminuo u Kliničkom centru Crne Gore.

Bogojević je pobjegao i vratio se u zgradu u kojoj stanuje u Ulici IV jula.

Prema navodima optužnice, okrivljeni je počino krivično djelo teško ubistvo.