Peruničić izrešetan dok se vraćao iz tgovine u Marbelji

“Prilično mirno stajao je i pucao”, ispričao je očevidac za portal sevilla.abc.es. Drugi je za isti portal kazao da se sve odigralo vrlo brzo.

15762 pregleda 0 komentar(a)
Uviđaj nakon ubistva, Foto: Printscreen
Uviđaj nakon ubistva, Foto: Printscreen

Baranin Miloš Peruničić (41) ubijen je 2. juna dok je prelazio Ulicu Artura Rubinštajna u španskoj Marbelji, potvrđeno je “Vijestima” iz vrha crnogorske policije.

Četrdesetjednogodišnjaku, porijeklom iz Bara, na pješačkom prelazu prišao je muškarac obučen koji je na sebi imao plave pantalone i jaknu, kapu i hiruršku masku, pišu španski mediji.

U ruci je držao pištolj.

“Prilično mirno stajao je i pucao”, ispričao je očevidac za portal sevilla.abc.es. Drugi je za isti portal kazao da se sve odigralo vrlo brzo.

Prema njegovoj izjavi, napadač je za kratko vrijeme ispraznio šaržer i nestao.

“Stradalog je ubica presreo kad se vratio iz kupovine hrane iz poznate trgovine... Pogođen sa nekoliko metaka... ležao je pokraj vreće s ručkom”, konstatovao je novinar portala sevilla.abc.es.

Jedan od očevidaca kazao je i da je ubica pobjegao prema plaži, ostavljajući žrtvu pored ivičnjaka.

Navodno, nekoliko metara dalje čekao ga je pomagač na motociklu “kavasaki”, a potom su se odvezli.

Neki od španskih medija objavili su informaciju da je napadač oružje izvadio iz aktn tašne i da je bilo sa prigušivačem...

Motiv ubistva nije poznat, tvrde tamošnji mediji pozivajući se na nezvanične izvore.

Istražitelji su, saopšteno je, odmah preuzeli snimke sa nadzornih kamera i saslušali nekoliko svjedoka.

Ubijeni Peruničić je kod sebe imao bosanske papire.

Peruničić odavno ne živi u Crnoj Gori, a navodno je blizak kriminalnom klanu odbjeglog Baranina Alana Kožara.

Kožar je optužen da je u decembru 2016. godine u Baru, s umišljajem podstrekao srpskog državljanina Milana Dinića na izvršenje krivičnog djela - teško ubistvo.

Sudi mu se u odsustvu.

U optužnici piše da je umišljajno naveo Dinića da na podmukao način i iz koristoljublja ubije Slobodana Šaranovića, obećavajući mu da će za to dobiti stan u Srbiji, 100.000 eura i ako bude otkriven - da će mu bii plaćen advokat i troškovi postupka.

Kožar je, prema stavu optužnice, počinio krivično djelo - teško ubistvo putem podstrekavanja.

Šaranović je ubijen 10. marta 2017. godine, ispred kuće u budvanskom naselju Dubovica, ali taj slučaj nikada nije rasvijetljen.

Drugi izvor tvrdi i da je Peruničić u rodbinskim vezama sa Baraninom, koji je zbog teškog krivičnog djela osuđen u Hravatskoj.

Zvanične potvrde te informacije nema, ali mediji navode da će se i provjeravati kao mogući motiv likvidacije u Marbelji.

Crnogorska policija obaviještena je o ubistvu Peruničića, rečeno je “Vijestima”.

Bonus video: