SUĐENJE OKRIVLJENIMA ZA MEĐUNARODNI ŠVERC KOKAINA

“Manjifiko” 17. juna na sudu

To je učinjeno zbog odsustva predsjednika specijalnog vijeća, sudije Dragoja Jovića, rekla je član vijeća sudija Miljana Pavlićević

4631 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Za 17. jun odgođeno je juče suđenje optuženima za šverc 18 kilograma kokaina brodom “Manjifiko”, koje je juče bilo zakazano u Višem sudu u Podgorici.

To je učinjeno zbog odsustva predsjednika specijalnog vijeća, sudije Dragoja Jovića, rekla je član vijeća sudija Miljana Pavlićević.

U tom predmetu optuženi su Danilo S. Đurović (34) koji je u bjekstvu, Miloš M. Petrić (31), Srđan S. Pavlović (25), Đuro R. Perović (33), Miloš J. Perović (31) i Branimir J. Miletić (27), takođe nedostupan pravosudnim organima, Toni L. Petković (40) i Rade B. Samardžić (26)...

Prema optužnici, Đurović je počinio krivično djelo - stvaranje kriminalne organizacije, odnosno da je krajem decembra 2018. u Kolumbiji i Crnoj Gori formirao kriminalnu organizaciju.

Ostali okrivljeni terete se da su pripadnici kriminalne oganizacije, kao i dva NN člana iz Kolumbije, radi realizacije kriminalnog plana - krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u Crnu Goru.

Danilo Đurović i Srđan Pavlović, Petrić, Perović Đuro, Miletić, Samardžić i Petković optuženi su i za krivično djelo - neovlašćena proizvodnja, stavljanje u promet opojnih droga...

Specijalni tužilac je predložio sudu da se protiv okrivljenog Miloša Perovića odrede mjere nadzora obaveza povremenog javljanja državnom organu i privremeno oduzimanje pasoša.