“Manjifiko” 17. juna na sudu

To je učinjeno zbog odsustva predsjednika specijalnog vijeća, sudije Dragoja Jovića, rekla je član vijeća sudija Miljana Pavlićević

4665 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Za 17. jun odgođeno je juče suđenje optuženima za šverc 18 kilograma kokaina brodom “Manjifiko”, koje je juče bilo zakazano u Višem sudu u Podgorici.

To je učinjeno zbog odsustva predsjednika specijalnog vijeća, sudije Dragoja Jovića, rekla je član vijeća sudija Miljana Pavlićević.

U tom predmetu optuženi su Danilo S. Đurović (34) koji je u bjekstvu, Miloš M. Petrić (31), Srđan S. Pavlović (25), Đuro R. Perović (33), Miloš J. Perović (31) i Branimir J. Miletić (27), takođe nedostupan pravosudnim organima, Toni L. Petković (40) i Rade B. Samardžić (26)...

Prema optužnici, Đurović je počinio krivično djelo - stvaranje kriminalne organizacije, odnosno da je krajem decembra 2018. u Kolumbiji i Crnoj Gori formirao kriminalnu organizaciju.

Ostali okrivljeni terete se da su pripadnici kriminalne oganizacije, kao i dva NN člana iz Kolumbije, radi realizacije kriminalnog plana - krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u Crnu Goru.

Danilo Đurović i Srđan Pavlović, Petrić, Perović Đuro, Miletić, Samardžić i Petković optuženi su i za krivično djelo - neovlašćena proizvodnja, stavljanje u promet opojnih droga...

Specijalni tužilac je predložio sudu da se protiv okrivljenog Miloša Perovića odrede mjere nadzora obaveza povremenog javljanja državnom organu i privremeno oduzimanje pasoša.

Bonus video: