Vještaci: Dacićeva bila u stanju bitno smanjene uračunljivosti

Кontrola optužnice za ubistvo Vujadinovića zakazana je za utorak u podgoričkom Višem sudu, pred vijećem sudije Borisa Savića

9792 pregleda 2 komentar(a)
Dacić, Foto: Luka Zeković
Dacić, Foto: Luka Zeković

Rožajka Razija Dacić se u vrijeme ubistva Boža Vujadinovića nalazila u stanju bitno smanjene uračunljivosti.

To piše u nalazu i mišljenju tima vještaka neuropsihijatrijske struke.

Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv Dacićeve.

Кontrola optužnice za ubistvo Vujadinovića zakazana je za utorak u podgoričkom Višem sudu, pred vijećem sudije Borisa Savića.

Prema navodima optužnice, Dacić je 28. novembra 2019. godine u Podgorici, u svom stanu ubila osamnaestogodišnjaka - tako što ga je, nakon prepirke, ubola nožem u predjelu grudi, nanoseći mu teške tjelesne povrede od kojih je preminuo.

"Osnovano se sumnja da je okrivljena izvršila krivično djelo koje joj se stavlja na teret proizilazi iz do sada prikupljenih dokaza i to iz nalaza i mišljenja vještaka ljekara obducenta, iz kojeg proizilazi da je smrt oštećenog nasilna, te iz odbrane okrivljene koja nije sporila da je došlo do svađe između nje i sada pokojnog Boža Vujadinovića i da ga je ubola nožem u predjelu grudi nakon čega je B.V. izašao ispred vrata gdje je pao. Istraga u dosadašnjem toku pritvora nije završena iz objektivnih razloga. U daljem toku istrage potrebno je pribaviti izvještaj o DNK vještačenju i trasološkom vještačenju čije pribavljanje je određeno naredbom višeg državnog tužilaštva u Podgorici, i da se obavi psihijatrijski pregled i posmatranje okrivljene koje je određeno naredbom tog tužilaštva", piše u odluci Vrhovnog suda kojom je ranije produžen pritvor.

Bonus video: