Izricanje presude Čoguriću 18. juna

Danas je u Apelacionom sudu održano suđenje na kojem su državni tužilac Veselin Vučković i advokat odbrane Danilo Mićović dali završnu u ponovljenom sudskom postupku Mašanu Čoguriću, optuženom za ubistvo braće Danijela i Davorina Ćulafića 15. februara 2014. u Podgorici

7967 pregleda 0 komentar(a)
Čogurić, Foto: Luka Zeković
Čogurić, Foto: Luka Zeković

Državni tužilac u Vrhovnom državnom tužilaštvu Veselin Vučković zatražio je danas u završnoj riječi da Apelacioni sud donese presudu kojom će Mašan Čogurić biti oglašen krivim da je počinio krivično djelo teško ubistvo, i pri tom zatražio da ga osude na kaznu dugotrajnog zatvora.

Nasuprot stavu tužioca, advokat Danilo Mićović je kazao da se radi o školskom primjeru nužne odbrane, jer sve činjenice ukazuju da je Danijel prvu napao pesnicom napao Čogurića, i tu u loži gdje je sjedio, te da je pucajući u braću Ćulafić, od sebe odbijao protivpravan i neskrivljen napad.

Sudija Ratko Ćupić, izvjestilac u ovom predmetu, je kazao da će presuda biti objavljena 18. juna u Apelacionom sudu Crne Gore.

Prethodno je Čogurić dva puta osuđivan u podgoričkom Višem sudu, na 13 godina zatvora zbog ubistva u prekoračenju nužne odbrane.

Prema optužnici držanog tužioca Miloša Šoškića, na radu u višem državnom tužilaštvu, Čogurić je sa umišljajem ubio braću Ćulafić, usmrtivši ih sa tri hica ispaljenim iz revolvera u kafe-baru "Moskva" u podgoričkom naselju Stari aerodrom 15. februara 2014. oko 14 časova. Sa dva hica u glavu i grdni koš ubio je Danijela, dok je jedan hitac ispalio u Davorina u grdni koš od kojeg je preminuo. Jedan od hitaca koji su pogodili Ćulafiće, nastavio je putranju i ranio Ernu Baković u desnu nadlakticu, nanoseći joj lakšu povredu.

Bonus video: