zbog odsustva sudije jovića

Odloženo suđenje Žarku Pavićeviću

Prema navodima optužnice, iako ugovorena poslovno stambena zgrada u planiranom roku nije završena, okrivljeni Pavićević je Krkovićkoj dao usmeni nalog da zaključi Aneks ugovora

1414 pregleda 0 komentar(a)
Sa jednog od ranijih ročišta, Foto: Savo Prelević
Sa jednog od ranijih ročišta, Foto: Savo Prelević

Suđenje Žarku Pavićeviću, bivšem predsjedniku barske Opštine i predsjedniku borda direktora preduzeća ZIB, koje je za danas bilo zakazano u Višem sudu u Podgorici, odloženo je za 17. jul zbog odsustva predsjednika specijalnog vijeća sudije Dragoja Jovića.

Osim Pavićevića, u ovom predmetu se sudi i izvršnoj direktorici ovog preduzeća Danijeli Krković i procjenitelju Rafailu Vreteničiću.

Oni su optuženi da su zloupotrebom položaja 2011. godine u poslovima izgradnje stambeno-poslovnog prostora ošetetili Poštu Crne Gore za 2.247.882, 40 eura. Prema navodima optužnice, Pavićević je počinio krivično djelo zloupotreba ovlašćenja u privredi, a Krković i Vretenićić za krivično djelo zloupotreba ovlašćenja u provredi putem pomaganja.

Prema navodima optužnice, iako ugovorena poslovno stambena zgrada u planiranom roku nije završena, okrivljeni Pavićević je Krkovićkoj dao usmeni nalog da zaključi Aneks ugovora. Krković je sa preduzećem "USEFA" zaključila

Ugovor od 25. 02. 2011. koji se odnosi na zajedničku izgradnju istog stambeno - poslovnog objekta.

Dodaje se da je prikrivala činjenicu, te da odgovorna lica u "Pošti" CG nijesu imala saznanja za ugovorni odnos između "ZIB-a" Bar i "USEFA".

Preporučujemo za Vas