Perović bio na nišanu kavčana?

Iz Specijalnog državnog tužilaštva, “Vijestima” su odgovorili da je povodom događaja od 11. maja formiran predmet u kojem je protiv više lica donijeta naredba o sprovođenju istrage zbog krivičnog djela - stvaranje kriminalne organizacije

45504 pregleda 37 reakcija 19 komentar(a)
“Rekli su mi da su spriječili moju likvidaciju” (ilustracija), Foto: Shutterstock
“Rekli su mi da su spriječili moju likvidaciju” (ilustracija), Foto: Shutterstock

Nikšićanin Nikola Perović tvrdi da su dvojica Cetinjana, koji se navodno povezuju sa kavačkim klanom, planirali njegovu likvidaciju.

“Sa dvojicom drugova 11. maja sjedio sam ispred jedne prodavnice kada smo primijetili dvojicu nepoznatih mladića koji su imali kačkete i gledali u našem pravcu. Pravili su se da rade vježbe, ali su cijelo vrijeme gledali prema nama. U jednom trenutku su se sakrili i nastavili da gledaju u našem pravcu”, kazao je Perović.

Objasnio je da je telefonom snimio te muškarce, tvrdeći da su to mjesto napustili nakon što su “otkriveni”.

Inspektorima je, kaže, prijavio da vjeruje da mu je bezbjednost ugrožena, da bi ga istog dana pozvali u Centar bezbjednosti Nikšić i saopštili mu da su muškarci sa snimka uhapšeni, da rade na tom predmetu i da je slučaj u nadležnosti specijalnog državnog tužilaštva.

“Policija je istog trenutka reagovala i bili su vrlo efikasni tako da su pronašli i uhapsili momke. Rekli su mi da su spriječili moju likvidaciju. Saznao sam da su imali kriptovan telefon, da su u pitanju momci sa Cetinja N.D. i M.R., da su članovi kavačkog klana, kao i da ih je jedan momak iz Nikšića doveo do mene. Znam i ko je nalogodavac”, tvrdi Perović.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva, “Vijestima” su odgovorili da je povodom događaja od 11. maja formiran predmet u kojem je protiv više lica donijeta naredba o sprovođenju istrage zbog krivičnog djela - stvaranje kriminalne organizacije.

“Postupak istrage je proglašen tajnim iz kojeg razloga se radi zaštite interesa krivičnog postupka ne može dati više podataka o preduzetim dokaznim radnjama, kao ni onim koje su planirane”, navodi se u odgovoru koji je potpisala specijalna tužiteljka Sanja Jovićević.

Na kuću Nikole Perovića i njegove braće Stefana i Aleksandra, u noći između 15. i 16. januara, oko dva sata ujutro, bačena su dva molotovljeva koktela. Povrijeđenih nije bilo, pričinjena je manja šteta, a počinioci nijesu pronađeni.

“Policija je prikupila obavještenja od više građana, izvršen je pregled i izuzimanje video materijala sa video nadzora u neposrednoj blizini objekta. Nakon svih preduzetih aktivnosti i dobijanja nalaza vještaka, nikšićka policija je spise predmeta dostavila nadležnom tužiocu, koji se nakon uvida u spise predmeta izjasnio da nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, navodi se u odgovoru “Vijestima” iz Uprave policije.

Perović je više puta osuđivan zbog sumnje da je počinio više različitih krivičnih djela, a policija ga povezuje sa škaljarskim klanom.

Bonus video: