Tužilac predložio da se potvrdi optužnica protiv okrivljenih za ubistvo Lekovića

Danas je održano ročište na kojoj se raspravljalo o opravdanosti i zakonitosti podignute optužnice protiv albanskih državljana Luana Hasanaja (43), njegovog brata Lulzima (49) i majke Nure (67) zbog teškog ubistva policajca Milutina Lekovića

1207 pregleda 0 komentar(a)
Uviđaj na mjestu gdje je Leković ubijen, Foto: Banjo Simić/Facebook
Uviđaj na mjestu gdje je Leković ubijen, Foto: Banjo Simić/Facebook

Viši državni tužilac u višem državnom tužilaštvu u Podgorici Miloš Šoškić, predložio je danas da Viši sud u Podgorici potvrdi optužnicu protiv okrivljenih za ubistvo policajca Milutina Lekovića.

Danas je održano ročište na kojoj se raspravljalo o opravdanosti i zakonitosti podignute optužnice protiv albanskih državljana Luana Hasanaja (43), njegovog brata Lulzima (49) i majke Nure (67) zbog teškog ubistva policajca Milutina Lekovića.

Branilac Nure Hasanaj, advokat Aleksa Stanković je kazao da nema primjedbi na sadržinu optužnic, kao ni na zakonitost dokaza.

Advokati Balša Srdanović, branilac Luana Hasanaja, predložio je sudu da odbaci optužnicu, jer je nedostatke nemoguće otkloniti. Advokatica Ivana Stanišić, braniilac Lulzima hasanaja, predložila je da sud vratu optužnicu tužilaštvu da otkloni nedostatke.

Okrivljeni Lulzim Hasanaj, kazao je danas da je optužnica netačna, te da su oni ušli u Crnu Goru na graničnom prelazu, a ne ilegalno kako se navodi u optužnici.

"Sve što je napisano u optužnici je pogrešno i netačno. Mi to nismo uradili", kazao je on.

Luan Hasanaj, je prihvatio predlog svog branioca i dodao.

"Nisam izvršilac ubistva", tvrdi on.

Nura Hasanaj je istakla da oni jesu Albanci, ali da nisu kriminalci, ni ubice. Predsjednik vanpretresnog vijeća sudija Boris savić je kazao da će szud odnijeti odluku u zakonskom roku.

Okrivljeni Luan Hasanaj je prema navodima optužnice 15. decembra 2019. godine ubio policajca Lekovića dok je obaljao službenu dužnost. Prema navodima naredbe za istragu, majka Nure i stariji sin Lulzim umišljajno su podstrekli sina i brata Luana Hasanaja da sa zadnjeg sjedišta policijskog vozila ,,dacia duster“ ispali hitac u policajce Lekovića i Aleksandra Kilibardu kako bi izbjegli ispitivanje u policiji kojim bi se otkrio njihov nelegalan ulazak u Crnu Goru kao i njihova kriminalna prošlost. Leković i Kilibarda su tog dana priveli Luana, Lulzima i Nure Hasanaj jer kod sebe nijesu imali lična dokumenta.

Bonus video: