Medenica: Tokom trajanja mjera NKT-a sudovi riješili 97 odsto predmeta

Saopšteno je da je na sastanku, poseban akcenat, osim predmeta povodom kršenja mjera zaštite od širenja Covid-19, stavljen i na predmete koji su formirani nakon skrnavljenja državnih simbola

2444 pregleda 8 komentar(a)
Medenica, Foto: Savo Prelević
Medenica, Foto: Savo Prelević

Pravosudni sistem pokazao se efikasnim i odgovornim tokom trajanja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti radi sprječavanja širenja koronavirusa u periodu od 16. marta do 1. juna ove godine, ocijenila je predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, na sastanku sa predsjednicima svih crnogorskih sudova.

U tom periodu, sudovi su primili 14.639.predmeta, od kojih je riješen 14.231 predmet ili 97,21 odsto.

"Sudovi su bili na prvoj liniji odbrane, a zaposleni su, uprkos brojnim problemima, kroz profesiju adekvatno odgovorili zadatku da zaštite građane i državu i na taj način značajno doprinijeli da Crna Gora danas ima status corona free države“, kazala je Medenica.

Saopšteno je da je na sastanku, poseban akcenat, osim predmeta povodom kršenja mjera zaštite od širenja Covid-19, stavljen i na predmete koji su formirani nakon skrnavljenja državnih simbola.

Navodi se da su predsjednici sudova podržali stav predsjednice Vrhovnog suda, da odgovor sudova na skrnavljenje državnih simbola i spomenika koji su podignuti u čast onih koji su poginuli u borbi protiv fašizma, mora biti odlučan i jedinstven.

Bonus video: