“Znamo mi što ćemo sa tobom”: Đukić prijavio Radončića zbog navodnih prijetnji

Radončić je demantovao tvrdnje Đukića i objasnio da ga je podnosilac prijave “pratio i stalno nešto dovikivao”...

9487 pregleda 172 reakcija 6 komentar(a)
Miško Đukić (arhiva), Foto: Luka Zeković
Miško Đukić (arhiva), Foto: Luka Zeković

Novinar Milo Miško Đukić podnio je juče prijavu protiv kolege Šemsudina Šekija Radončića, tvrdeći da mu je ovaj prijetio i da ga je vrijeđao.

“Znamo mi što ćemo sa tobom”, tvrdi Đukić da mu je rekao Radončić, na ulazu u podgorički Osnovni sud.

Radončić je to demantovao i objasnio da ga je podnosilac prijave “pratio i stalno nešto dovikivao”...

Prema prijavi u koju su “Vijesti” imale uvid, Đukić je rekao da je juče, oko 11.30 časova, na pješačkom Ruskom mostu sreo Radončića i novinara Darka Šukovića.

“Šemsudinu sam se obratio riječima: ‘Šeki, lijepo bi bilo da porazgovaramo napokon, da vidimo šta si sve lagao o meni’”, navodi se u prijavi.

Đukić objašnjava da Radončić nije odgovorio ništa, ali da mu se obratio Šuković: “A Darko mi je rekao: ‘Ti znaš šta ja mislim o tebi, radili smo zajedno, nemojte na ulici rješavati. Sada idemo na sud, imamo suđenje sa Miškom Perovićem, nemoj nas uznemiravati’”.

Šeki Radončić (arhiva)
Šeki Radončić (arhiva)foto: Boris Pejović

Tvrdi da se nakon toga ponovo obratio Radončiću, riječima: “’Zašto si pisao te tekstove koji su notorna neistina’. Na šta mi je on odgovorio: ‘To je zbog toga što si ti u ‘Vijestima’ napisao da mi je Udba zadužila pištolj kojim sam tebe trebalo da ubijem’. Rekao sam istom: ‘Ovakve laži koje sad izgovaraš, u životu nisam čuo’ i obratio sam se Darku riječima: ‘Ako me tako dobro poznaješ, valjda znaš je li ovo tačno’”, piše u Đukićevoj prijavi, podnijetoj Centru bezbjednosti Podgorica.

On je policajcu objasnio da su tada već došli na stepenište Osnovnog suda:

“I ja sam krenuo da uđem u zgradu suda i da bilo kome od nadležnih skrenem pažnju da je to čovjek kojeg sud, po mojoj prijavi, godinama potražuje. Tada mi je Šemsudin rekao: ‘Ispu*i mi k**ac, znamo mi što ćemo sa tobom’. Ušao sam u zgradu suda, slučaj prijavio službenicima policije na obezbjeđenju suda, a isti su me uputili u Centar bezbjednosti”, stoji u prijavi.

Kamere će sve reći

Radončić je kazao da su na Osnovnom sudu instalirane kamere i da će snimak najbolje pokazati šta se desilo.

“Odnosno, da li je Đukić pratio nas, dovikivao i da li sam ja uradio ili govorio nešto”, kazao je on “Vijestima”.

Radončić je prethodno rekao da ne želi da komentariše Đukićeve navode, koga je okarakterisao kao psihičkog bolesnika.

Tvrdi da ga nije vrijeđao.

“On je pratio Darka Šukovića i mene od mosta do ulaza u Osnovni sud u Podgorici. Cijelo vrijeme je dovikivao i pitao nešto, ali se nisam obazirao na to”, kazao je Radončić.

Konstatovao je da je Đukića obezbjeđenje suda udaljilo sa stepenica, jer je bio “neprikladno obučen, u raspaloj trenerci”.

Dodao je da poziv novinara “Vijesti” shvata kao dokaz “kako Miško Perović koristi novinare, protiv onih koji pišu o medijskoj mafiji”.

Bonus video: