Ukinut pritvor trojici Andrijevčana

Marsenić, Radojević i Radojević prošlog mjeseca blokirali magistralni put Berane - Andrijevica

1529 pregleda 0 komentar(a)
Osnovni sud Berane (arhiva), Foto: Tufik Softić
Osnovni sud Berane (arhiva), Foto: Tufik Softić

Osnovni sud u Beranama, nakon završnog ročišta koje je danas održano, ukinuo je pritvor trojici Andrijevčana, Goranu Marseniću, Ivanu Radojeviću i Ljubu Radojeviću, koji su polovinom prošlog mjeseca blokirali magistralni put Berane – Andrijevica.

Kako je sud ranije odlučio, sa slobode su se branili Milija Asanović i Čedo Jelić, koji su bili u pritvoru do 72 sata.

Prva trojica se terete da za krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, i oni su do danas bili u pritvoru.

Asanoviću i Jeliću se sudilo za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Oni su 14. maja, sa većom grupom građana Andrijevice, učestvovali u blokadi puta Berane – Andrijevica – Plav, protesujući zbog hapšenja vladike Joanikija. Policija je tu blokadu razbila upotrebom suzavca i primjenom sile.

Na današnjem ročištu su saslušani svjedoci, a tokom čitavog sudjenja koje je trajalo više sati, pred zgradom Osnovnog suda bio je okupljen veći broj njihovih rođaka građana koji su čekali ishod i protestvovali zbog hapšenja i suđenja.

Kako je najavljeno iz beranskog Osnovnog suda, presuda petorici Andrijevčana biće javno saopštena u ponedjeljak u 14 i 30 sati.

Bonus video: