Herceg Novi: Vozio pijan,dobio 15 dana zatvora

Đukanović je apelovao na vozače da se pridržavaju zakonskih propisa

4307 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sutkinja Suda za prekršaje u Budvi - odjeljenja u Herceg Novom Jasna Vrbica jutros je u hitnom postupku izrekla kaznu zatvora u trajanju od 15 dana okrivljenom D.G. (43) iz Istočnog Sarajeva u Bosni i Hercegovini, jer je upravljao automobilom u alkoholisanom stanju.

“D.G. je juče oko 20 časova na magistralnom putu Herceg Novi - Kamenari u mjestu Baošići upravljao putničkim motornim vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,16 promila alkohola u organizmu. Donijetom odlukom istome je izrečena i zaštitna mjera upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od četiri mjeseca. Obzirom da se radi o stranom državljaninu, isti je u roku odmah upućen na izdržavanje kazne u UIKS”, kazao je zamjenik predsjednika Suda za prekršaje u Budvi, sudija portparol Marko Đukanović.

Đukanović je apelovao na vozače da se pridržavaju zakonskih propisa.

“Kako je na teritoriji koja je u nadležnosti ovog suda u vremenu nakon ublažavanja mjera donijetih nakon okončanja pandemije koronanvirusa primijećen porast izvršenja najtežih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima (vožnja pod dejstvom alkohola, odbijanje alkotestiranja, prekoračenje brzine u naseljenim i nenaseljenim mjestima za najmanje dvostruku vrijednost i više), apelujemo na sve vozače da se pridržavaju zakonskih propisa i da ne izlažu sebe, svoje saputnike i ostale učesnike u saobraćaju opasnostima po život i štetu većeg obima, a sebe zatvorskim kaznama. Za ukazati je da svi pobrojani prekršaji po automatizmu iziskuju isključenje vozila iz saobraćaja na licu mjesta, privođenje prekršioca u prostorije nadležnih odjeljenja bezbjednosti pri Upravi Policije do daljeg privođenja kod nadležnog suda za prekršaje. Zato još jednom apel na vozače da svoju vožnju prilagode kako uslovima na putu, tako i strogim zakonskim propisima”, kazao je Đukanović.

Bonus video: