ispred suda se okupile pristalice DF-a i Đukićevi prijatelji

Počelo suđenje Đukiću: Navodno na društvenoj mreži vrijeđao komandira stanice policije u Bijelom Polju

Ispred Tužilaštva okupilo se više desetina pripadnika partije Demoktatskog fronta, čiji je i Đukić član, kao i građana koji su došli da pruže podršku Đukiću. Oni su istakli da je u pitanju "mirni protest Đukićevih prijatelja i građana"

14723 pregleda 121 reakcija 16 komentar(a)
Okupljene pristalice DFa ispred suda u Bijelom Polju, Foto: Jadrankla Ćetković
Okupljene pristalice DFa ispred suda u Bijelom Polju, Foto: Jadrankla Ćetković
Ažurirano: 15.06.2020. 09:19h

U bjelopoljskom Sudu za prekršaje počelo je suđenje Miljanu Đukiću (48), zbog prekršaja počinjenog na štetu komadira Stanice policije Centra bezbjednosti Bijelo Polje Danka Gogića.

Ispred Tužilaštva okupilo se više desetina pripadnika partije Demoktatskog fronta, čiji je i Đukić član, kao i građana koji su došli da pruže podršku Đukiću.

Oni su istakli da je u pitanju "mirni protest Đukićevih prijatelja i građana".

Bjelopoljska policija je uhapsila Đukića zbog prekršaja koji je počinio 9.juna ali je on ubrzo pušten na slobodu.

“M.Đ. će biti priveden u Sud za prekršaje u Bijelom Polju uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz člana 7 Zakona o javnom redu i miru. Prekršaj je počinilo 9. juna, kada je na jednoj društvenoj mreži objavio komentar uvredljive sadržine na štetu komandira Gogića – saopšteno je iz policije.

Đukić je, prema zahtjevu za pokretanje prekršajnog postupka, u osvrtu na događaj skidanja zastave trobojke na Bjelasici, napisao pjesmu, koju je podijelio putem društvenih mreža, a koja je za Gogića bila uvredljive sadržine. Navodno u skidanju zastave je učestvovao komandir Gogić.

Đukić je u odbrani istakao da je napisao pjesmu u znak protesta zato što je Gogić naredio skidanje trobojke na Bjelasici.

On se pitao kada će prestati progon njega i njegove porodice i do kada će trajati upadanje u prostorije stranačke prostorije Kluba Nove srpske demokratije.

Gogić je negirao da nije naređivao niti učestovao u naređivanju ili cijepanju srpske zastave sa sugrađaninom Eminom Hodžićem, kako je tvrdio Đukić.

Preporučujemo za Vas