Marseniću i Ljubiši Radojeviću po šest, Ivanu Radojeviću tri mjeseca zatvora, Jelić i Asanović da plate po 600 eura

Petorica Andrijevčana su 14. maja, sa većom grupom građana Andrijevice, učestvovali u blokadi puta Berane – Andrijevica – Plav, protesujući zbog hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija

8931 pregleda 64 reakcija 22 komentar(a)
Osnovni sud u Beranama, Foto: Arhiva Vijesti
Osnovni sud u Beranama, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 15.06.2020. 18:00h

Trojica Andrijevčana koji su polovinom maja učestvovali u blokadi puta Berane-Andrijevica, kada je došlo do sukoba sa policijom, osuđeni su danas u Osnovnom sudu u Beranama na zatvorske kazne od šest, odnosno tri mjeseca zatvora, dok su dvojica kažnjeni novčano.

Zbog jednog od tri krivična djela napada na službeno lice u vršenju službene radnje i nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti Goran Marsenić je osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od šest mjeseci.

Toliko je zbog jednog od dva krivična djela napad na službeno lice i nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti dobio i Ljubiša Radojević, dok je za jedno od dva krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene radnje i nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti Ivan Radojević prvostepeno osuđen jedinstvenom kaznom od tri mjeseca zatvora.

Njih trojica su oslobođeni optužbi za po jedno krivično djelo - napad za službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Čedo Jelić i Milija Asanović su za nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti osuđeni novčanim kaznama od po 600 eura, koje moraju platiti tri mjeseca od dana pravosnažnosti presude.

Petorica Andrijevčana su 14. maja, sa većom grupom građana Andrijevice, učestvovali u blokadi puta Berane – Andrijevica – Plav, protesujući zbog hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija.

Policija je tu blokadu razbila upotrebom suzavca i primjenom sile.

Bonus video: