Podgorica: Krivične prijave protiv tri osobe zbog sumnje za prevaru, utaju i nedozvoljenu trgovinu

"Sumnja se da je S.V. (36) izvršila krivično djelo prevara na način što je od oštećenog pozajmila novac u iznosu od 8.200 eura, pod izgovorom da će da sredstva uložiti u zajednički posao. Protiv S.V. je podnijeta krivična prijava", istakli su iz Uprave policije

5327 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija je podnijela krivične prijave protiv tri osobe zbog sumnje da su izvršili krivična djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, saopšteno je danas iz Uprave policije.

"Sumnja se da je S.V. (36) izvršila krivično djelo prevara na način što je od oštećenog pozajmila novac u iznosu od 8.200 eura, pod izgovorom da će da sredstva uložiti u zajednički posao. Protiv S.V. je podnijeta krivična prijava", istakli su iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena trgovina, uhapšen A.R. (23).

"Kod ovog lica je pronađeno 152 kilograma rezanog duvana te se sumnja da je imao namjeru da ga proda na sivom tržištu i na taj način za sebe ostvari protivprvnu imovinsku korist. On je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu", kazali su iz Uprave policije.

Policija je u Podgorici podnijela krivičnu prijavu i protiv P.B. (32) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo utaja.

"Sumnja se da je P.B. krajem 2019. godine prisvojio putničko motorno vozilo koje mu je povjereno od strane oštećenog, nakon čega je vozilo prodao trećem licu iz Podgorice, i na taj način za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 3.500 eura", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: