Katnić: Neselektivno, već pet godina vodimo postupke u Opštini Budva

"Moram kazati da bi vrlo rado to sve prekinuli i prešli na druge poslove, ali to možemo učiniti ako tamo nema osnova ili osnovane sumnje da je neko počinio neko krivično djelo", kazao je glavni specijalni tužilac

7240 pregleda 8 komentar(a)
Milivoje Katnić, Foto: Luka Zeković
Milivoje Katnić, Foto: Luka Zeković

Specijalno državno tužilaštvo ispituje navode krivičnih prijava protiv zvaničnika Skupštine opštine Budva i tamošnjeg gradonačelnika, kazao je na konferenciji za medije glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

On je objasnio da postupaju po međusobnim prijavama budvanskih političara, ali i po prijavi jedna nevladine organizacije.

"Specijalno državno tužilaštvo već pet godina vodi postupke u Opštini Budva. Moram kazati da bi vrlo rado to sve prekinuli i prešli na druge poslove, ali to možemo učiniti ako tamo nema osnova ili osnovane sumnje da je neko počinio neko krivično djelo. Poznato vam je da su određene grupacije ili pojedinici, a ti pojedinci prema ovim prethodnim, podnosili krivične prijave. Mi postupamo neselektivno, prema svima. Dakle, to su ove aktivnosti u vezi organizovanja svih ovih skupština i svega ostalog... Ti podnosioci vjeruju da su određena lica, zvaničnici Skupštine opštine ili gradonačelnici počinili krivična djela i u tom pravcu djelujemo. Jedna nevladina organizacija takođe je u vezi određenih lica podnijela krivičnu prijavu i mi smo u vezi toga tražili dokumetaciju koja će nam omogućiti da razjasnimo uz sve druge dokaze, da li je neko lice počinilo krivično djelo", rekao je Katnić.

Specijalni policijski tim jutros je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva uzeo kompletnu dokumentaciju od predsjednika Skupštine opštine Budva Krsta Radovića oko održavanja 33. i 34. sjednice lokalnog parlamenta.

Istražitelje na čijem je čelu Katnić zanima kako su zasijedanja organizovano u montažno demontažnom objektu - šatoru tokom 29. maja, 30.maja i 3. juna vodili Radović i predsjedavajući, odbornik Demokrata Gojko Liješević.

Bonus video: