Lalatović priznao da je iz straha ubio Ranka Vuletića

Rekao je da se nije dogodilo onako kako je to napisano u optužnici, i da nije po nagovoru okrivljenih Andrije Markovića i Miloša Božovića izvršio ovo ubistvo

15460 pregleda 1 komentar(a)
Lalatović (Arhiva), Foto: Jelena Jovanović
Lalatović (Arhiva), Foto: Jelena Jovanović

Nikšićanin Vuk M. Lalatović priznao je danas na suđenju da je ubio sugrađanina Ranka Vuletića 1. avgusta 2019. godine u Nikšiću.

Okrivljeni je pred krivičnim vijećem sudije Vesne Moštrokol u Višem sudu u Podgorici kazao da je straha ubio Vuletića.

Rekao je da se nije dogodilo onako kako je to napisano u optužnici, i da nije po nagovoru okrivljenih Andrije Markovića i Miloša Božovića izvršio ovo ubistvo.

„Priznajem da sam ubio Vuletića i kajem se zbog toga. Kada sam vidio šta sam uradio, otišao sam i prijavio se u policiju. Ostajem kod izjave koju sam dao kod tužioca u istrazi. Kajem se“, izjavio je Lalatović.

Nakon toga je sudija pročitala njegovu odbranu iz istrage u kojoj je Lalatović naveo da mu je Peko Đikanović u zatvoru u Spužu diktirao, a on pisao na listicama papira, da je ubio Vuletića po nagovoru Markovića i Božovića, a sve da bi Peku pomogao da dobije skraćenje zatvorske kazne.

Optužnicom Višeg državnog tužioca u Podgorici je predstavljeno da je Lalatović počino krivično djelo teško ubistvo u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja, dok su Andrija S. Marković Miloša M. Božovića, u julu prošle godine u Podgorici umišljajno podstrekli okrivljenog Vuka Lalatovića da iz koristoljublja ubije Ranka Vuletića.

“Okrivljeni Marković i Božović su okrivljenom Lalatoviću obećali novčanu nagradu za ubistvo Vuletića. Okrivljeni Vuk Lalatović je 01.08.2019. oko 10 sati u Njagoševoj ulici u Nikšiću iz koristoljublja ubio Viuletića. Prvo je tražio da se sa njim sretne, kada mu se predstavio i tražio da sami prošetaju i porazgovaraju, da bi, kada su se odvojili i kada su došli ispred prodavnice, iznenada izvadio pištolj "Crvena zastava", i u Vuletića ispalio šest hitaca posle čega je natupila smrt. Marković je optužen za teško ubistvo putem potstrekavanja, a Božović teško ubistvo putem podstrekavanja i pomaganja”, piše u optužnici.

Bonus video: