Negiraju da su umiješani u šverc 18 kilograma kokaina

Okrivljeni Miloš Petrić, Srđan Pavlović, Đuro i Miloš Perović, Toni Petković i Rade Samardžić su izjavili da nijesu krivi za šverc kokaina brodom iz Južne Amerike, i negirali izvršenje krivičnog djegla kao i članstvo u kriminalnoj grupi čiji je navodni organizator Danilo Đurović koji je u bjekstvu. Optužen je i Branimir Miletić koji se takođe nalazi u bjekstvu

8733 pregleda 1 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Suđenje okrivljenima za šverc 18 kilograma kokaina brodom "Manjifiko", počelo je danas u Višem sudu u Podgorici, pred specijalnim vijećem kojim predsjedava sudija Dragoje Jović.

Okrivljeni Miloš Petrić, Srđan Pavlović, Đuro i Miloš Perović, Toni Petković i Rade Samardžić su izjavili da nijesu krivi za šverc kokaina brodom iz Južne Amerike, i negirali izvršenje krivičnog djegla kao i članstvo u kriminalnoj grupi čiji je navodni organizator Danilo Đurović koji je u bjekstvu. Optužen je i Branimir Miletić koji se takođe nalazi u bjekstvu.

Okrivljeni Srđan Pavlović je u istrazi priznao članstvo u kriminalnoj organizaciji koju je formirao Đurović, te da je po njegovom nalogu utovario droge.

Okrivljeni Miloš Petrić ispričao je danas da njihovom hapšenju nije prethodila nikakva istraga niti saradnja policije i tužilaštva sa stranim službama, kako su to ranije naši mediji objavili, već je to bio sukob optuženog Srđana Pavlovića i Danila Đurovića zbog jedne ljubavne afere, što je rezultiralo strahom Srđana Pavlovića da se sa tim suoči i on je odlučio da pođe u policiju sa loše iskonstruisanom neistinitom pričom kako bi sebe zaštitio.

“Oštećena strana u ovoj priči su moji kumovi. Istina da je u datom trenutku nijesmo bili u najboljim odnosima, a to ne znači da nijesam osjetio moralnu obavezu da se umiješam u ovaj sukob i Pavlovića sam fizički napao. On je meni zbog toga prijetio i upravo to objašnjava njegovu ideju da me stavi u glavni kadar ove priče. Кriminalna organizacija Danila Đurovića u kojoj smo navedeni kao članovi je samo jedna od Pavlovićevih fikcija i ona ne postoji, ispričao je danas pred sudom optuženi Petrić.

Srđan Pavlović je kazao da ostaje pri izjavi koju je dao tužiocu. On tvrdi da je policija bila u saznanju da je bio u ljubavnoj vezi sa Đurovićevom suprugom što su iskoristili i nametnuli mu da ispriča priču koja je njima odgovarala. Кada mu je zapaljeno vozilo, posumnjao je da je to uradio Danilo Đurović što su inspektori iskoristili i ''ćerali ga da navede Đurovića kao švercera droge''. Dodao je da je bio prisiljen da to uradi.

Inspektori su ga navodno nagovarali da ispriča da su ga prilikom utovara ''droge'' čekala dva Кolumbijca, da je imao kriptovani telefon za koji on tvrdi da ni ne zna kako izgleda.'

“Ja nijesam bacio nikakvu drogu u blizini Veriga'', kazao je danas Pavlović.

Optuženi su Danilo S. Đurović /34/ iz Srbije, rođen u Peći, nastanjen u Tivtu, nalazi se u bjekstvu, Miloš M. Petrić /31/ iz Tivta, u pritvoru, Srđan S. Pavlović /25/ iz Tivta, u pritvoru, Đuro R. Perović /33/ iz Tivta, u pritvoru, Miloš J. Perović /31/ iz Tivta, u pritvoru, i Branimir J. Miletić 27/ zvani Bane iz Kuršumlije, Srbija, nalazi se u bjekstvu, Toni L. Petković /40/ iz Tivta, u pritvoru i Rade B. Samardžić /26/ iz Tivta.

Prema optužnici, Đurović je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, da je krajem decembra 2018. u Kolumbiji i Crnoj Gori formirao kriminalnu organizaciju. Ostali okrivljeni su optuženi za stvaranje kriminalne organizacije, odnosno da su pripadnici kriminalne oganizacije, kao i dva NN člana iz Kolumbije, radi realizacije krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u Crnu Goru. Danilo Đurović i Srđan Pavlović su optuženi i za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, stavljanje u promet opojnih droga iz člana 300 stav 2, dok su Petrić, Perović Đuro, Miletić, Samardžić i Petković, optuženi za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, stavljanje u promet opojnih droga iz člana 300 stav 1.

Nastavak suđenja zakazan je za 22. i 30. jul.

Bonus video: