Novljanin (66) vozio 166 km/h, Nikšićanin bježao policiji pa dobio 30 dana zatvora i kaznu od 1.160 eura

D.P. (66) iz Herceg Novog izrečena novčana kazna od 400 eura

10658 pregleda 61 reakcija 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Novljanin D.P. (66) uhapšen je jer je kroz mjesto Dragalj u Nikšiću vozio brzinom od 166 km/h.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, maksimalna dozvoljena brzina u tom mjestu ograničena je na 80 km/h.

"D.P. je lišen slobode i priveden nadležnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 400 eura", navodi se u saopštenju policije.

Dodaje se da je nadležni sud M.N. (25) odredio zatvora u trajanju od 30 dana, kao i da mu je zbog više prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja izdat prekršajni nalog za naplatu novčane kazne u iznosu od 1.160 eura.

Pojašnjeno je da nikšićka policija postupajući po prijavi građana da se u ulici Vuka Mićunovića vozilo kreće velikom brzinom čime ugrožava ostale učesnike u saobraćaju, te da se M.N. u tri navrata nije zaustavljao na znak policije.

"Vozač je ubrzo nakon nezaustavljanja na znak policijskog službenika zaustavio i ostavio vozilo na jednom parking prostoru, te se dao se u bjekstvo. Policijski službenici su operativnim putem došli do saznanja da je vozilom upravljao M.N. i on je nedugo nakon događaja pronađen i lišen slobode".

Iz policije je navedeno da je M.N. počinio prekršaje iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima - upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 0.48 g/kg, nepoštovanja saobraćajne signalizacije, kretanje putem kolovozne trake koja je fizički odvojena i namijenjena za kretanje vozila iz suprotnog smjera te i istekle važnosti saobraćajne dozvole M.N.. Zbog toga mu je izdat prekršajni nalog od 1.160 eura.

Bonus video: