Majka uhapšenog Carevića: Tek jutros smo saznali da je u Nikšiću

"Momak koji je oštećeni bio je u civilu kada je nasrnuo na mog sina, a ne moj sin na njega", kazala je Danica Carević

55229 pregleda 97 reakcija 48 komentar(a)
Sestra, majka i supruga Carevića danas u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić
Sestra, majka i supruga Carevića danas u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić

Majka, supruga i sestra Milana Carevića, koji je juče uhapšen u Budvi i kome se stavlja na teret krivično djelo napad na službeno lice, došle su danas ispred Centra bezbjednosti Nikšić.

Careviću je Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru odredilo zadržavanje do 72 sata.

Kako je kazala Danica Carević, Milanova majka, jutros su tek saznali da se nalazi u Nikšiću i došli su da mu predaju lične stvari.

"Sinoć je odveden u Kotor, a prema riječima našeg advokata iz Kotora su ga odveli za Budvu. Tamo su nam rekli da je odveden za Tivat i tada kreće žurka. Idemo ponovo za Kotor i pošto ga ni tamo nijesmo našli vratili smo se za Budvu i podnijeli prijavu o njegovom nestanku na putu Kotor - Budva", kazala je Danica novinarima ispred CB Nikšić.

Prema njenim riječima, u CB Budva bili su zapanjeni prijavom o otmici, a oni su samo željeli da znaju gdje je Milan.

"Nijesam pravnik, ali jesam majka. Kao majka sam se raspitivala koja su moja prava. Tužilac nam je javio da nema osnova za podizanje optužnice. Jutros smo iz CB Budva dobili informaciju da se on nalazi u Nikšiću", kazala je Danica Carević.

Pošto je jutros u Kotoru uzeta izjava od policajca koga je Carević navodno napao, članovi porodice su otišli u Kotor nadajući se da će tamo vidjeti i Milana.

"On nije dovezen. Momak koji je oštećeni bio je u civilu kada je nasrnuo na mog sina, a ne moj sin na njega. Moj sin je instinktivno istrčao kada je vidio da mu oca razvlače, kao svako dijete koje bi branilo svoga oca. Potrčao je prema ocu i na njega je naletio momak u civilu i oborio ga na zemlju. Tada je došlo deset policajaca sa oklopima koji su razvlačili moga sina. Prosto se divim da je moj sin mogao nekoga da udari u takvom razvlačenju", istakla je Danica.

Kako je kazala djelo koje se njenom sinu stavlja na teret ne priznaju a svi će se u to uvjeriti jer su ljudi to zabilježili kamerom. "Moj sin, koji je uzoran sin, suprug i otac, je branio.svoga oca trčeći prema ocu a ne nikoga udarajući. Ja sam ponosna na njega", poručila je Danica Carević.

Kako je "Vijestima" rečeno iz CB Nikšić, Carević je tu prebačen iz tehničkih razloga.

Bonus video: