Ročište protiv Duška Kneževića odloženo zbog nedolaska branilaca

Sudija Dragica Vuković je rekla da su je beogradski advokati obavjestili sud da ne mogu doći na ročište zbog zatvorenih granica između Crne Gore i Srbije, zbog opasnosti od širenja korona virusa

2769 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Zbog nedolaska advokata Zdravka Đukanovića i Nemanje Jolovića, branilaca Duška Kneževića, te advokata Borivoja Borovića branioca sekretara Vrhovnog državnog tužilaštva Nenada Vujoševća i advokata Ognjena Radića, kontrola optužnice protiv biznismena Duška Kneževića, sekretara Vrhovnog državnog tužilaštva Nenada Vujoševića i još tri okrivljena zbog stvaranja kriminalne organizacije i pranja novca, danas je u podgoričkom Višem sudu odložena za 22. jul.

Sudija Dragica Vuković je rekla da su je beogradski advokati obavjestili sud da ne mogu doći na ročište zbog zatvorenih granica između Crne Gore i Srbije, zbog opasnosti od širenja korona virusa.

Optužnica je podignuta protiv Duška Kneževića i sekretara Vrhovnog državnog tužilaštva Nenada Vujoševća, a osim Kneževića i Vujoševića, optuženi su i bivši službenici Atlas banke Aleksandar Vilotijević,Srđan Pavićević i Olga Stanković.

Knežević se tereti da je bio na čelu kriminalne organizacije, Vujošević za članstvo u kriminalnoj organizaciji, dok se troje bivših bankarskih službenika tereti za pranje novca. U optužnom aktu Specijalnog tužilaštva ponuđeno je mnoštvo materijlnih dokaza iz kojih nesumnjivo proizilazi da je Knežević bio na čelu kriminalne organizacije te i da su po njegovim nalogu izvršavali krivična djela.

Bonus video: