Hapšenje u Baru: Oštetio budžet Kazahstana za 191 milion eura?

Kazahstanac J.A. (47) se potraživao radi krivičnog gonjenja zbog krivičnih djela učešće u kriminalnoj organizaciji, pranje novca, utaja poreza, nezakonito otvaranje i držanje kockarnica ili organizovanje igara na sreću...

28032 pregleda 113 reakcija 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Državljanin Kazahstana J.A. (47) uhapšen je u Baru na osnovu međunarodne potjernice raspisane od strane NCB Interpola Nur-Sultan – Kazahstan.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, on se potražuje radi krivičnog gonjenja zbog krivičnih djela učešće u kriminalnoj organizaciji, pranje novca, utaja poreza, nezakonito otvaranje i držanje kockarnica ili organizovanje igara na sreću, kao i obezbjeđivanje objekata za nezakonito otvaranje kockarnica ili organizovanje igara na sreću.

"U potjernici se navodi da je od strane organizovane kriminalne grupe čiji je J.A. član, u periodu od 2014. do 2018. godine prouzrokovana šteta državnom budžetu Kazahstana u iznosu od oko 191 milion eura, kroz lažno preduzetništvo, nelegalno otvaranje kockarnica i organizovanje igara na sreću i tome slično", navodi se u saopštenju policije.

Istragu naziva "Casino" sproveli su policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Centra bezbjednosti Bar, a u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom.

Bonus video: