Spasojević tvrdi da ga je komandir OB Danilovgrad uhvatio za vrat i prijetio mu, policija saopštila da je on prijetio

Vijesti očekuju zvanične odgovore Uprave policije, dok iz OB Danilovgrad nezvanično tvrde da je Spasojević prijetio Đuroviću

31149 pregleda 948 reakcija 31 komentar(a)
Spasojević, Foto: Filip Roganović
Spasojević, Foto: Filip Roganović

Policija je uhapsila Predraga Spasojevića (47) zbog sumnje da je počinio prekršaj na štetu komandiru Stanice policije Danilovgrad Slavka Đurovića.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Spasojević je Đuroviću uputilo riječi prijeteće sadržine.

"Protiv P.S. (47) iz Danilovgrada podnijet je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz člana 11. Zakona o javnom redu i miru - ometanje ili omalovažavanje službenog lica u vršenju službene radnje i on je lišen slobode. Ovo lice je u službenim prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad komandiru Stanice policije Danilovgrad Slavku Đuroviću uputilo riječi prijeteće sadržine", navodi se u saopštenju policije.

Članovi porodice Spasojevića saopštili su "Vijestima" da je on priveden danas iz prostorija Hitne medicinske pomoći u Odjeljenje bezbjednosti Danilovgrad.

Naveli su da je policija na taj način onemogućila Spasojevića da sa povrednom listom podnese krivičnu prijavu protiv komandira danilovgradske policije.

Izvještaj ljekara
Izvještaj ljekarafoto: Privatna arhiva

Spasojević tvrdi da ga je u danilovgradskoj stanici policije uhvatio za vrat, prijetio mu i vrijeđao ga, komandir Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad, Slavko Đurović.

Vijesti očekuju zvanične odgovore Uprave policije, dok iz OB Danilovgrad nezvanično tvrde da je Spasojević prijetio Đuroviću.

On je ispričao da ga je policija pozvala zbog statusa na društvenoj mreži Fejsbuk, iako je istim povodom dan ranije dao izjavu u Centru bezbjednosti Podgorica.

Spasojević je juče u CB Podgorica saslušan zbog statusa koji je napisao nakon što su objavljene fotografije iz Budve, na kojima se vidi kako policajac lokalnom funkcioneru Mladenu Mikijelju, dok taj Budvanin oboren leži na zemlji, drži koljeno za vratom.

"Pošto vlast koristi metode kao u Americi, hoće li onda građani kao i u Americi da zapale stanicu policije?", napisao je predsjednik Autonomnog građanskog pokreta.

"Kada sam došao i sa službenicima razjasnio da sam već jednom dao izjavu i da je taj predmet u izviđaju, rekli su da moram kod Đurovića nešto. Čim sam ušao u njegovu kancelariju počeo je da me vrijeđa i prijeti mi, govoreći mi da će me on naučiti da ne prekidam vezu načelniku koji me zvao dan ranije, sa meni nepoznatog broja, a potom me uhvatio za vrat", tvrdi Spasojević.

Ispričao je da mu je policajac tada rekao da će mu "pokazati, ali na drugom mjestu".

"Rekao sam mu da me slobodno bije ako hoće i da se neću braniti, jer je post, a da ćemo posle posta vidjeti. Nastavio je sa uvredama i prijetnjama, ja sam rekao da me ne mogu dva puta saslušavati zbog iste stvari, na dva mjesta i pošao u Hitnu, da bih sa medicinskom dokumentacijom podnio kričnu prijavu. Dok sam čekao nalaz, policija je došla i uručila mi poziv da se javim odmah, jer su vjerovatno ukapirali da ću da podnesem prijavu, pa će sad da ugrabe i oni podnesu prvi", kazao je on.

Bonus video: