Uhapšen načelnik Komunalne policije Budva i rukovodilac Sektora za planiranje i razvoj u "Vodovodu i kanalizacije"

"Osnovano se sumnja da je A.M. krivično djelo izvršio na način što je kao službeno lice – javni funkcioner, načelnik Komunalne policije i komunalne inspekcije Opštine Budva, zloupotrijebio službena ovlašćenja tako što je 17. juna, dao nalog komunalnim policajcima da službenim vozilim koje koristi ova služba blokiraju saobraćajnicu na Jadranskom putu u Budvi i spriječe redovno odvijanje saobraćaja"

33889 pregleda 313 reakcija 42 komentar(a)
(Ilustracija), Foto: Vuk Lajović
(Ilustracija), Foto: Vuk Lajović

Načenik Komunalne policije i komunalne inspekcije Opštine Budva Aleksandar Mijatović (41) i rukovodioca Sektora za planiranje i razvoj u "Vodovodu i kanalizacije" d.o.o. Budva I.Đ. (43) uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, oni su privedeni Specijalnom državnom tužilaštvu koje im je odredilo zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu.

"Osnovano se sumnja da je A.M. krivično djelo izvršio na način što je kao službeno lice – javni funkcioner, načelnik Komunalne policije i komunalne inspekcije Opštine Budva, zloupotrijebio službena ovlašćenja tako što je 17. juna, dao nalog komunalnim policajcima da službenim vozilim koje koristi ova služba blokiraju saobraćajnicu na Jadranskom putu u Budvi i spriječe redovno odvijanje saobraćaja. U blokadi saobraćaja je osim pripadnika Komunalne policije sa službenim vozilom preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ aktivno učestvovao i osumnjičeni I.Đ. čime su teže povrijedili prava građana na slobodno kretanje blokirajući putni pravac Budva – Tivat. Prilikom dolaska na pomenutu saobraćajnicu na službenim vozilima komunalne policije je korištena rotaciona – svjetlosna signalizacija, a nakon što su ostavili zaključana vozila komunalni policajci i I.Đ. su se udaljili, na koji način su blokirali putni pravac Budva –Tivat u dužem vremenskog intervalu i spriječili redovno odvijanje saobraćaja", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je na osnovu prikupljenih obavještenja utvrđeno da su prethodnih dana tokom političkih protesta građana ispred i unutar zgrade Opštine Budva a po nalogu Mijatovića službenici Komunalne policije Budva svakodnevno učestvovali u tim protestima.

"U ovim protestima učestvovali su i službenici Službe zaštite i spasavanja opštine Budva i opštinskog vodovodnog preduzeća koristeći službena vozila, a po naređenju osumnjičenog A.M. korišćena su i vozila Komunalne policije. Tačnije, 17. juna u ranim jutarnjim časovima po naređenju osumnjičenog A.M. komunalna policija je na platou opštine Budva parkirala službeno vozilo, neposredno uz vrata sporednog ulaza zgrade Opštine, sprječavajući na taj način očekivani ulazak u zgradu Opštine Budva službenika Upravne inspekcije kojima je prethodnog dana takođe onemogućen ulazak u zgradu Opštine", navodi se u saopštenju policije.

Bonus video: