Budva: Tutincu zatvor 15 dana, vozio pijan

"Pored kazne, izrečena mu je zaštitna mjera zabrana upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca. Obzirom da se radi o stranom državljaninu i povratniku u vršenju teških prekršaja iz oblasti saobraćaja isti je odmah po izricanju rješenja upićen u UIKS”, saopštio je zamjenik predsjednika suda i sudija portparol Đukanović

7668 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sudija Suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović jutros je u hitnom postupku izrekao srpskom državljaninu H.E. (1985) iz Tutina kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.

“Okrivljeni je juče oko 16 časova u Budvi upravljao putničkim motornim vozilom u koncentraciji od 1,35 g/kg alkohola u organizmu. Pored kazne, izrečena mu je zaštitna mjera zabrana upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca. Obzirom da se radi o stranom državljaninu i povratniku u vršenju teških prekršaja iz oblasti saobraćaja isti je odmah po izricanju rješenja upićen u UIKS”, saopštio je zamjenik predsjednika suda i sudija portparol Đukanović.

On je dodao da u tri odvojena predmeta, sudija je zbog upravljanja pod dejstvom alkohola u manjim koncentracijama kaznio troje okrivljenih (od kojih je jedan državljanin Republike Turske) novčanim kaznama u iznosima od po 300 eura te su im izrečene zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od po 3 mjeseca.

Bonus video: