Prenijeli ste lažnu vijest američkog portala

Molim Vas u ime porodice da odmah reagujete i odmah objavite demanti objavljenog članka (onlajn, a sutra i u novinama), s najavom demantija na naslovnoj strani, kao što je i sami članak objavljen

20155 pregleda 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Porodica Penda reagovala je juče na tekst objavljen u subotu pod naslovom “Krijumčari droge regrutovani u Crnoj Gori”.

Reagovanje objavljujemo u cjelosti:

“U Vašim novinama je danas objavljen članak koji govori o aferi trgovine drogom u Americi. Članak naslovljen ‘Krijumčari droge regrutovani u Crnoj Gori” potpisao je Vaš novinar g. Luković i zasniva se na neprovjerenim i lažnim vijestima objavljenim na jednom američkom portalu.

Vaš članak sadrži niz neprovjerenih tvrdnji i neistina i krajnje je neprofesionalno napisan, jer se oslanja na samo jedan izvor. Gospodin Luković nije kontaktirao druge izvore i na taj način nije obezbijedio vjerodostojnost vijesti koje je objavio. Tim člankom nanesena je šteta porodici jer postoji realna opasnost od moguće odmazde. Kontaktirali smo advokata Vladimira Pende u Sjedinjenim Američkim Državama i on je izrazio istu bojazan i odmah pisao autoru članka, američkoj Vladi i sudstvu. Oni će u najkraćem roku reagovati. Niže u poruci je e-mail dotičnog advokata, gospodina Bojla.

Molim Vas u ime porodice da odmah reagujete i odmah objavite demanti objavljenog članka (onlajn, a sutra i u novinama), s najavom demantija na naslovnoj strani, kao što je i sami članak objavljen. U protivnom snosićete odgovornost za ljudske živote, a bićemo prinuđeni da sudski tužimo gospodina Lukovića i Vaš časopis”.

Bonus video: